Élet-Stílus

A Milan nyerte a rangadót – videó

A Juventus csatát vesztett a Milan ellen. A vendégek határozottabb játéka három pontot ért, s így a Milan már nyolc ponttal vezeti a mezőnyt.

A listavezető Milan Gennaro Gattuso góljával nyert a Juventus otthonában a Serie A 28. fordulójának szombat esti rangadóján. A rangadón a vendég Milan lépett fel kezdeményezőbben, a vörös-feketék részéről Ibrahimovic lőtt közelről fölé Flamini passza után. A vendéghelyzet után a Juventus átvette az irányítást, elsősorban Kraszics volt elemében, ám hiába teremtett több lehetőséget, a hazaiak – egy kósza Felipe Melo-helyzettől eltekintve – ritkán veszélyeztették Abbiati hálóját.

A Milan a 21. percben egy Cassano-lövéssel válaszolt, a másik oldalon ismét Kraszics bolondított, a szerb három védőt is „megetetett”, mielőtt Matri elé játszott, a csatár azonban eltotojázta a lehetőséget. Boateng távoli lövése jelezte, hogy a Milan nem 0-0-ra rendezkedett be, Ibrahimovic is kezdett belelendülni, a svédet az utolsó pillanatban szerelte Chiellini.

Szünetben Boatenget Robinho váltotta, s a brazillal feljavult az amúgy is veszélyesebb Milan. Ibrahimovic szabadrúgásánál Buffon védett nagyot, a 68. percben azonban tehetetlen volt: Robinho passzával Gattuso tört be, s gyenge lövése megtévesztette a kapust.

Cassano és Ibrahimovic üdvözli a

Cassano és Ibrahimovic üdvözli a “vízhordót” (MTI/EPA)

A Juve számára sürgős lett a dolog, viszont a Milan tartotta a labdát, a lombardok rövidpasszos játékkal igyekeztek már csirájában elfojtani a hazai támadásokat, s ez olyan jól sikerült, hogy akár hamarabb is eldönthették volna a meccset: a csereként beálló Seedorf Ibrahimovicnak passzolt, a támadó Flamini elé tálalt, aki elől viszont Robinho elcsente a lehetőséget – a brazil lövése viszont megpattant.

Maradt a 0-1: a Juve nem tudta beszorítani vendégét, s mindez fokozza a Luigi Del Nerire nehezedő nyomást. A Milan ugyan nem játszott ellenállhatatlanul, de ez is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy az Allegri-gárda nyolcpontosra növelje fórját a teballa élén.

Juventus-Milan – összefoglaló:


Serie A, 28. forduló:
Juventus-Milan 0-1 (0-0)
Olimpico, 24 908 néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Gattuso (68.)
Juventus: Buffon – Sörensen, Barzagli, Chiellini, Traore (Bonucci, 84.) – Kraszics, Marchisio, Felipe Melo, Martinez – Toni (Iaquinta, 63.), Matri (Del Piero, 80.).
Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski – Gattuso, Van Bommel, Flamini – Boateng (Robinho, 46.) – Ibrahimovic, Cassano (Seedorf, 70.).

Az élcsoport:
1. Milan 61 pont (50-20), 2. Inter 53 (49-29, 27 mérkőzés), 3. Napoli 52 (41-25, 27), 4. Lazio 48 (33-23, 27), 5. Udinese 47 (49-30, 27), 6. Roma 46 (43-39), 7. Juventus 41 (41-35), 8. Palermo 40 (44-43, 27)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik