Élet-Stílus

Csoportmásodik a Veszprém

Az MKB Veszprém kikapott a Montpellier otthonában, így csoportmásodik lett a férfi kézilabda BL-ben. A Dániában szintén vereséget szenvedő Pick Szeged harmadik lett csoportjában.

A csoportelsőségért – és a vele járó kedvezményekért – a Veszprémnek pontot kellett szerezni a Montpellier zsúfolásig megtelt, 9000 férőhelyes csarnokában.

A hazaiak fergetegesen kezdtek, elléptek 3-0-ra, a magyar bajnok a 7. percben köszönt be először. Tovább pörgött a francia-henger, 6-2 után azonban sorozatban három Veszprém-gól következett. Egyre keményebb lett a csata, és az agresszíven védekező vendégek a 22. percben 9-9-re egyenlítettek. Emberelőnyben megint a hazaiak akarata érvényesült, és erre Mocsai Lajos vezetőedző időt kért, de így is a Montpellier ment előnnyel pihenőre.

A fordulás után nagyot változott a kép, mivel a francia együttes parádésan játszott, és nagyon megnőtt a különbség. A Veszprémnek ebben a szakaszban szinte semmi sem sikerült, az átlövések sem jöttek be, A BL-góllövőlistát vezető Vujin szinte minden kísérletét fogta a korábban Magyarországon is megfordult Stochl. Mocsai Lajos együttese a Nagy Lászlóval felálló spanyol Barcelona, a Gál Gyulát soraiban tudó horvát Croatia Zagreb, vagy épp a Pick Szegedet kaphatja ellenfélnek a nyolcaddöntőben. A sorolást hétfőn tartják.

Aalborgban kikapott a Szeged
Tét nélküli mérkőzésen a nyolcaddöntős Pick Szeged 34-30-ra kikapott a dán Aalborg otthonában. Mivel a spanyol Valladolid szombaton legyőzte a svájci Schaffhausent, ezzel tét nélküli lett ez a meccs: a Szeged harmadikként jutott a legjobb tizenhat közé.

A Tisza-partiak az első félidőben hol nagyobb, hol kisebb különbséggel vezettek, majd a második félidő közepétől a sereghajtó Aalborg meglépett, és megszerezte a két pontot. Skaliczki László vezetőedző együttese a hétfői sorsoláson egy csoportmásodik együttest kap, és a visszavágón majd idegenben lép pályára.

A nyolcaddöntők első felvonását március 23. és 27., a visszavágókat pedig március 30. és április 3. között rendezik meg.


Férfi BL, 10. (utolsó) forduló

B csoport:
Montpellier (francia)-MKB Veszprém 30-24 (13-11)
Tatran Presov (szlovák)-Sävehof (svéd) 31-31 (15-15)
Hamburg (német)-Kolding (dán) 32-24 (18-12)
Végeredmény:
1. Montpellier 16 pont, 2. Veszprém 16, 3. Hamburg 13, 4. Kolding 10, 5. Sävehof 3, 6. Presov 2
Azonos pontszám esetén, az egymás elleni meccsek alapján a Montpellier a jobb, mivel csak egyetlen góllal kapott ki Veszprémben.

C csoport:
Aalborg (dán)-Pick Szeged 34-30 (17-19)
Szombaton játszották:
Valladolid (spanyol)-Schaffhausen (svájci) 35-26
Csütörtökön játszották:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Dinamo Minszk (fehérorosz) 28-28
Végeredmény:
1. Csehovszki Medvegyi 14 pont, 2. Valladolid 13, 3. Pick Szeged 10, 4. Schaffhausen 9, 5. Dinamo Minszk 8, 6. Aalborg 6
Az első négy helyezett továbbjutott a nyolcaddöntőbe, amelynek sorsolását hétfőn tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik