Élet-Stílus

Allegri: Van Bommel aranyat ér

A Milan mindhárom pontot begyűjtötte Torinóban, s Massimiliano Allegri amellett, hogy az egész csapatot dicsérte, kitért a januárban szerződtetett holland középpályás teljesítményére is.

Van Bommel a Bayern München együttesétől költözött Olaszországba, s a holland válogatott játékos nagyon hamar beilleszkedett a lombardok rendszerébe.
„Még a Napoli ellen sem játszottunk ilyen jól” – lelkendezett Allegri. „Támadásban talán jobbak voltunk a nápolyiak ellen, viszont szombat este a Juventust, elsősorban a középpályán, tétlenségre késztettük. Kár, hogy hamarabb nem döntöttük el a meccset, emiatt mérges is voltam.”

„A végén ugyan a torinóiak is eljutottak a kapunkig, de igazából nem voltak veszélyesek. Cassano, Robinho és Seedorf nagyon jó mérkőzést zárt, de mind közül kiemelkedett Van Bommel, aki remek akvizíció, éppúgy mint Cassano vagy Emanuelson” – tette hozzá. “Mark nagyon intelligens futballista, játszi könnyedséggel szokta meg az olasz futballt, s óriási biztosítékot jelent a mögötte játszóknak.”

A bajnokságban az Interrel szemben nyolcpontos előnyt felhalmozó Milan pechjére Van Bommel nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában, mivel a Bayern színeiben már szerepelt a sorozatban – akárcsak Cassano (Sampdoria) és Emanuelson (Ajax).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik