Élet-Stílus

Fordított és nyert a listavezető Videoton

A Videoton vert állásból fordított az MTK ellen, míg a Pápa 1-3-ról is nyerni tudott a zalaegerszegiek ellen. A Paks győzelemmel „kezdte” a tavaszt, a Vasas Győrből hozta el mindhárom pontot.

Pápa hazai környezetben kétgólos hátrányból fordított, és 4-3-ra nyert a Zalaegerszeg ellen a Monicomp Liga 18. fordulójában. Nagy iram, sok helyzet, remek hangulat, igazi parázs futballcsata jellemezte az első félidőt. A második játékrészben kétgólos hátrányba került a hazai csapat, ám nem adták fel a küzdelmet és heroikus küzdelemben végül megnyerték a mérkőzést.

Győzelemmel kezdte a tavaszt a Paks
A Paks hazai környezetben 3-1-re nyert a sereghajtó Szolnok ellen. Kis Károly együttesének ez volt az első tavaszi összecsapása, ugyanis a múlt héten az erős havazás miatt elmaradt a címvédő Debrecen elleni találkozója.

Két remekbe szabott góllal negyedóra elteltével megnyugtató előnyt szerzett a Paks. A Szolnok egyáltalán nem veszélyeztette a kaput, így teljesen váratlanul érkezett a sereghajtó szépítő találata. Amikor a második félidő elején Montvai belőtte a paksiak harmadik találatát, minden eldőlt. A Szolnok már nem volt képes újítani, a Paks pedig nem erőltette a támadásokat.

Nyert a Vasas Győrben
A Vasas elhozta a három pontot Győrből. A kevés helyzetet hozó első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de egy vendégszöglet után a Vasas szerzett vezetést. A szünet után főként a fővárosiak térfelén zajlott a játék. A győriek egy komoly helyzetig tudtak eljutni, de akkor a kapufa segített a Vasas csapatán, így maradt az első félidőben kialakult eredmény.

Győzött a Haladás
A kiesés elől menekülő Haladás hazai környezetben két góllal nyert a Kaposvár ellen. A Haladás gyors góllal kezdte a mérkőzést, amely meg is adta a találkozó alaphangját, a hazaiak végigtámadták az egész összecsapást, rengeteg helyzetet elpuskáztak. A vendégek kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak.

Fordított a Videoton
Az éllovas Videoton egygólos hátrányból fordítva nyert a vendég MTK ellen. A Videoton fiatalon elhunyt szurkolójára emlékeztek a csapatok és a nézők az MTK fehérvári fellépése előtt, majd aztán a piros-kékek már az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést.

Ha kellett, erőszakos labdaszerzésekkel, ha kellett, finom, technikás húzásokkal, olykor gyors ritmusváltásokkal tartották a játékot az MTK térfelén, de az első 25 percben csak egyszer jutottak el gólhelyzetig. Aztán a “semmiből” vezetést szereztek a fővárosiak, Frank higgadtan emelt a hálóba. A bekapott gól után is a Videoton irányított, s a félidő zárásaként egy 11-essel egyenlített is.

A szünet után az MTK kulturált futballal volt partnere a vendéglátónak, jó volt az iram a pályán, s a hazaiak, ha nehezen is, de fordítottak. A hajrában növelhette volna előnyét a Fehérvár, óriási helyzetei azonban kimaradtak, így 2-1 lett a vége.

Monicomp Liga 18. forduló:
Lombard Pápa-ZTE 4-3 (1-2)
Pápa, 1500 néző. Vezette: Németh Á.
Gól: Takács P. (8., 63.), Maric (65., 86.), illetve Bogunovics (24.), Rajcomar (30.), Balázs (58.)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Dlusztus, Szupics, Rajnay – Gyömbér – Takács P., Bárányos (Quintero, 82.), Heffler N. – Maric, Rebryk (Bali, 60.)
ZTE: Vlaszák – Kovács G., Bogunovics, Miljatovics, Panikvar – Szalai T. (Delics, 79.), Kamber, Horváth A. (Simonfalvi, 46.) – Rajcomar, Turkovs (Barna Zs. 64.), Balázs

Paks-Szolnoki MÁV 3-1 (2-1)
Paks, 500 néző. Vezette: Radványi
Gól: Böde (6.), Bartha (16.), Montvai (52.), illetve Némedi (27.)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi – Sifter, Sipeki – Bartha (Magasföldi, 76.), Böde, Vayer (Montvai, 46.) – Kiss T.
Szolnok: Melnicenko – Búrány (Ngalle, 46.), Milicsics, Máté P., Djurovics, Vukomanovics – Fitos, Szalai B. (Lengyel B., 79.), Némedi, Jokics – Zsolnai

Győri ETO-Vasas 0-1 (0-1)
Győr, 2200 néző. Vezette: Szilasi
Gól: Gáspár (35.)
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Djordjevics, Sztaniszics, Völgyi – Pilibaitis (Kiss M., 56.) – Bouguerra (Copa, 64.), Trajkovics, Ji-Paraná, Koltai (Niksics, 52.) – Aleksidze
Vasas: Németh G. – Balog Zs. (Szilágyi, 48.), Mileusnics, Gáspár, Présinger – Kulcsár D., Kovács G., Lisztes (Ponczók, 66.), Rezes – Lázok (Beliczky, 85.), Ferenczi

Haladás-Kaposvár 2-0 (1-0)
Szombathely, 4000 néző. Vezette: Oláh
Gól: Oross (3.), Irhás (65.)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Korolovszky, Guzmics, Tóth P. – Nagy I G., Simon Á., Halmosi (Irhás, 46.), Sipos – Oross (Gyurján, 91.), Kenesei (Podrek, 82.)
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Grúz, Bank (Farkas Z., 74.), Gujics – Balázs B., Pedro, Pavlovics, Portulez (Zsók, 54.) – Oláh, Peric (Grumics, 66.)

Videoton-MTK Budapest 2-1 (1-1)
Székesfehérvár, 3075 néző. Vezette: Andó-Szabó
Gól: Alves (45., 11-esből), Elek (78.), illetve Frank (28.)
Videoton: Bozovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andics – Sándor, Elek, Polonkai (Vasziljevics, 76.) – Nagy D. (Gosztonyi, 46.), Nikolics (Lencse 61.), Alves
MTK: Szatmári – Hajdú, Szekeres, Sütő, Vadnai – Nikházi (Ladányi, 29.), Pátkai, Frank, Gál – Pál A. (Könyves, 69.), Eppel (Tischler, 84.)

Az élcsoport:
1. Videoton 40 pont (35-17), 2. Ferencváros 31 (31-24, 17 mérkőzés), 3. Paks 31 (31-23, 17), 4. ZTE 30 (34-28), 5. Kaposvár 29 (28-25), 6. DVSC 28 (30-25, 17), 7. Pápa 26 (30-31, 17)

Góllövőlista
15 gólos: Alves (Videoton)
9 gólos: Maric (Pápa), Oláh (Kaposvár), Tököli (Kecskemét)
8 gólos: Ferenczi (Vasas), Rajcomar (ZTE), Schembri (Ferencváros)
7 gólos: Böde (Paks), Montvai (Paks), Rajczi (Újpest)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik