Élet-Stílus

F1: egy másodperc hiányzik a Mercinek

Egy másodperc örökkévalóságnak számít a Forma-1-ben. Ross Brawn szerint ennyit kell találnia a Mercedes GP-nek ahhoz, hogy Schumacher és Rosberg versenyképes legyen a melbourne-i szezonnyitón.

A Mercedes GP csapatvezetője a BBC Radio 5 műsorának nyilatkozva elmondta: kezdettől fogva az volt a céljuk, hogy a legkomolyabb fejlesztési csomagot az utolsó teszten vessék be az MGP W02-n. Az utolsó tesztre a bahreini helyszín törlése után Barcelonában kerül sor a jövő héten.

“Az eltérő üzemanyagszintek miatt nehéz megítélni, pontosan hol állunk” – kezdte a szokásos mantrával Brawn. “A gumik [felhasználása] kulcskérdés, ezért az okosabb csapatok sok benzinnek futottak a teszteken, mert úgy lehet leginkább terhelni az abroncsokat. A mérnökök akkor tudnak megoldásokat keresni, ha sok ilyen adatuk van” – fejtette ki a Mercedes GP stratégiai zsenije.

“Már a tesztelés elején, jeleztük, hogy meg kell tanulnunk a KERS és a gumik működését, ezért egy elég egyszerű kocsival kezdtünk. Barcelonában azonban teljesen másra számíthatnak tőlünk. Úgy gondolom, ez a korrekt stratégia, így kell felkészülni az első versenyre” – véli Brawn.

Amikor a riporter rákérdezett, mennyire van lemaradva a Mercedes a tempót diktáló Red Bulltól, illetve a Ferraritól, Ross Brawn azt mondta: “Nagyjából egy másodpercre vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk, mégpedig a mezőny elejétől. Ennek az egy másodpercnek a megtalálása lesz a legnagyobb feladat. Ez nem megoldhatatlan, de sosem lehet tudni, mivel készülnek a többiek. Barcelonában minden kocsin lesz valami újdonság.”

“Mi azonban tartjuk magunkat a terveinkhez, és mire Melbourne-be érünk, tudni fogjuk, hogy jó volt-e a terv” – mondta Brawn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik