Élet-Stílus

170 millió az FTC adóssága

A FTC Labdarúgó Zrt. nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, miszerint komoly adósságai vannak a csapatnak, s az elmúlt hónapban már a játékosok bérét sem tudta kifizetni.

A Blikk című napilap pénteki számában arról számolt be, hogy a zrt. – amelynek irányítását a múlt héten vette át Berki Krisztián korábbi vezérigazgató – közel 170 millió forintos adósságot halmozott fel. Az újság szerint a labdarúgóklubnak 174 különféle számlát (MLSZ-tartozás, étkeztetés, utazás, felszerelések, stb.) kellene kifizetnie.

Féderer Andrea, az FTC labdarúgócsapatának kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, a zrt. illetékesei nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

Berki Krisztián, a labdarúgóklub korábbi vezérigazgatója múlt csütörtökön jelentette be: szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe tulajdonossal. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a hamarosan (várhatóan a jövő héten) esedékes közgyűlést követően – amelyen új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt. Ugyanakkor addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel.

Közben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. arra kötelezné a “Fradi-pálya” elnevezésű ingatlanok tulajdonosát, azaz az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-t, hogy tegyen eleget azoknak a kötelezettségeinek, amelyeket az adás-vételkor vállalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik