Élet-Stílus

Megszületett Lady Gaga legszenzációsabb klipje

A Born This Way című számot minden idők leglátványosabb meleghimnuszának szánták a készítők. Gaga sminkje és jelmezei egy tudatos és úttörő koncepció részei, amivel új korszakot nyitnak a divat világában.

2011-es év legjobban várt lemeze hatalmas sikerrel robbant be a zenei palettára. Az album fekete-fehér borítóján az énekesnő szinte meztelenül látható érdekes kitüremkedésekkel a vállain és az arcán. Az új styling nagyon vadra és ijesztőre sikeredett, amit a klip koreográfiája még inkább felerősít. A művésznő a felvétel erejéig új fogsort is kapott, ami a most divatos hézagos fogakat utánozza. Felmerűl a gyanú, hogy ezzel is legnagyobb példaképét, Madonnát hivatott utánozni.

A klipben főszerephez jutott két közismert modell is: a fiús alkatú, brazil szépség, Raquel Zimmermann és a csak Ricóként emlegetett sármos és roppant közkedvelt fiatalember.
A ruhák is említésre méltóak, mert a már Grace Jones által is népszerűsített Atsuko Kudo luxus fétisdivatház latexcuccai eszméletlen hangulatot adnak a futurisztikus látványnak.
Gaga is többször nyúl a márkához, például egy tűzpiros Atsuko Kudo-darabban állt az angol királynő elé. A klipben óriási szerephez jutott a 27 éves Petra Storrs dizájner is, aki többek között megtervezte az elképesztő üvegruhát, amit az énekesnő már többször felhasznált munkássága során.

A cipőcsodák Kobi Levi extravagáns cipőkészítőt dicsérik, az ékszerek pedig a New York-i Pamela Love fantáziájának szüleményei. Lady Gaga fejdíszét a roppant népszerű ékszer- és kiegészítődizájner, Alexis Bittar álmodta meg.
A sminkmesteri munka az alkotás talán legkiemelkedőbb része. Az arcból és vállakból kiemelkedő szarvacskákat és a csapat ijesztően durva sminkjét Billy B sminkmester alkotta. Munkájához a kiváló minőségű Mac Viva Glam termékeit használta.

A klip ezeken túl is számos meglepetést és látványelemet tartogat. Van, ahol Gaga csontvázhoz hasonlító sminkben és egy Thierry Mugler szmokingban táncol Ricóval, de van jelenet, ahol egy különleges luxusmelltartóban és láncos bugyiban látható a művésznő, lábain pedig egy Capezio bőrsarut visel. A Capezio egy több mint 100 éves manufaktúra, amely a világ talán legkedveltebb balett- és tánccipőit gyártja.
A produkció kreatívja megint Nicola Formichetti, aki Lady Gagával kézen fogva a legkülönlegesebb alkotóelemekből gyúrta tökéletesre ezt a klipet.

Íme a klip:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik