Élet-Stílus

Galliano megkésett bűnbánata

John Galliano, a Dior divatház elbocsátott tervezője bocsánatért esdekelt antiszemita kijelentései miatt. Elismerte: az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak nincs helye a társadalomban.

A Chiristian Dior divatház rövidúton megvált a brit tervezőtől, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amin rasszista kijelentésekkel sérteget másokat. A divatcsászár kezdetben tagadta az ellene felhozott vádakat, viszont az ellene indult eljárásban kezdetektől együttműködik a rendőrséggel.

Galliano ellen egy pár tett panaszt a múlt héten, akik szerint a gibraltári születésű tervező heves vitában fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk. Galliano ezt nem hagyta viszonzatlanul és visszavágott: rágalmazásért, valamint becsületsértés miatt nyújtott be keresetet, amit a szerdai nyilatkozatában is megerősített.
A divattervező most azt állítja, hogy szóbeli zaklatásnak volt kitéve a múlt héten a párizsi bisztró teraszán, mielőtt az incidens történt. Hozzátette: egy egyén megpróbálta megütni egy székkel, miközben durva megjegyzéseket tett kinézetére és ruházatára.

Az ügy egyre csak bonyolódik és ugyan néhány tervezőtársa még kiáll mellette, de az kérdéses, hol fogja folytatni pályafutását. Mindenesetre a nyomás súlya érződik a tervezőn, ugyanis kijelentette, hogy az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak nincs helye a társadalomban, így bocsánatot kér viselkedéséért.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bocsánatot kért a divatcézár (www.hirado.hu)
Galliano bocsánatot kért viselkedéséért,de már késő (www.lify-style.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik