Élet-Stílus

Arn bravúros győzelmet aratott

Arn Gréta nagy csatában győzött a hatodik helyen kiemelt olasz Sara Errani ellen a Monterreyben zajló 220 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Az első szettben 2:2 után Arn Gréta elvesztette az adogatását, Sara Errani pedig egyre jobban belelendült, zsinórban három gémet nyert (5:2). A magyar teniszező azonban nem adta fel, feljött 5:4-re, de végül 45 perc alatt elveszítette az első „menetet”.
A folytatásban már a nyitó játékban hatalmas csata alakult ki: noha Arn keményen küzdött, közel húszperces játék után ismét brékhátrányba került, sőt, riválisa 2:0-ás, majd 4:2-es előnyhöz jutott. A 31 éves magyar játékos ugyanakkor nem adta fel, mindkét alkalommal kiegyenlített, ezután pedig magához ragadta a kezdeményezést, és 6:5-ös vezetésénél két szettlabdához jutott, amelyek közül a másodikat sikerült is értékesítenie, ezzel egyenlített. A második játszma egy és negyedórát tartott!

A mindent eldöntő utolsó felvonásban hol az egyik, hol a másik játékos jutott előnyhöz. A hajrában azonban ismét a magyar teniszező kerekedett felül, 5:4-nél két meccslabdája is volt, és a másodikat sikerült kihasználnia, így 2 óra és 51 perc után ő fogadhatta Errani gratulációját. A világranglistán 58. Arn – aki januárban megnyerte az aucklandi versenyt – a múlt héten rendezett acapulcói tornán szintén a negyeddöntőig jutott.

Monterrey, női torna, nyolcaddöntő:
Arn Gréta-Errani (olasz, 6.) 4:6, 7:5, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik