Élet-Stílus

Perzsa divatkiállítás Budapesten

Budapesten debütál a perzsa művészeti- és divatkiállítás.

A kelet csodálatos anyagait és divatkultúráját hozta el Budapestre Arghavan Shekari iráni/perzsa designer és divattervezőnő. Az általa alapított Empurple divatmárka bemutatója a Kertész 29 Galériában (VII. kerület, Kertész utca 29.) már megtekinthető. A különleges ruhákat és kiegészítőket egybefogó rendezvény február 26-tól március 4-éig várja az érdeklődőket.

Az Empurple missziója a keleti kultúra ötvözése a nyugati designnal, amit a kézi szövésű anyagok és nyugati fazonok ötvözésével valósítottak meg.
A kiállításon megismerhetünk egy különleges anyagot is: a Jajim szövetet. Erről a kiválló minőségű gyapjúból és selyemből szőtt anyagról tudni lehet, hogy régen a nomád törzsek alapanyaga volt; élénk színeivel, buja hatású anyagaival, misztikus csillogásával ma is igazán egyedivé teszi a megtervezett darabokat.

Arghavan tervezőnő nem távolodott el az eredeti szakmájától, festőként és textil designerként kezdte pályafutását Iránban.

A kiállítást ajánljuk minden művészetkedvelőnek, iparművésznek, divatrajongónak és kiváltképp az ősi kultúrák iránt érdeklődőknek.

AJÁNLOTT LINKEK:

A kiállításról további információk (www.kertesz29.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik