Élet-Stílus

Ferguson dühöng a Chelsea-siker után

A Manchester United hibába került előnybe a Stamford Brige-en, végül üres nélkül távozott a címvédő Chelsea otthonából az angol csúcsrangadó után.

Sir Alex Ferguson, a listavezető Manchester United menedzsere meglehetősen dühös volt a 2-1-re elveszített rangadó után. Az idős mester nem a csapatára haragudott („Jól játszottunk, különösen a második félidőben volt sok jó helyzetünk, nem érdemeltünk vereséget” – mondta), hanem a bíróra, aki a skót tréner szerint 1-1-nél a 79. percben büntetőt „ajándékozott” a Chelsea-nek. A felvételek tanúsága szerint „jóindulatú” ítélet született, miután a becserélt Jurij Zsirkov könnyen elesett Chris Smalling szorításában.

„Tisztességes, vagy legalább határozott játékvezetőt szeretnénk, de most nem kaptuk meg. Amikor megláttam, hogy Martin Atkinsont jelölték a mérkőzésre, már féltem, hogy hasonló történik, féltem a legrosszabbtól” – nyilatkozta a manchesteriek szakvezetője. Ferguson egyébként azt is felrótta a játékvezetőnek, hogy második sárga lappal nem állította ki David Luizt, miután a Chelsea középső védője megrúgta Wayne Rooneyt.

Hátrányból állt talpra a Chelsea (MTI/EPA)

Hátrányból állt talpra a Chelsea (MTI/EPA)

A két játékos amúgy főszereplő volt a rangadóhoz méltó színvonalú, fordulatos találkozón. Félóra elteltével Rooney 22 méteres lövéssel szerzett vezetést a MU-nak (Petr Cech hiába nyújtózkodott, a labda a jobb alsó sarokban landolt), Luiz pedig Braniszlav Ivanovics továbbcsúsztatott labdáját egy pattanás után kapásból vágta a kapuba, ezzel egyenlített a második félidő elején. A 79. percben aztán Frank Lampard értékesítette a vitatott tizenegyest, amellyel aztán el is döntötte a három pont sorsát.

A Chelsea győzelme akár nagyobb különbségű is lehetett volna, Zsirkov megpattant lövésénél azonban a kapufa ki segítette a vendégeket, akik Nemanja Vidics 93. percben történt kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be a kedd esti, londoni csúcstalálkozót.

A Manchester United – amely 2002 áprilisa óta képtelen nyerni a Stamford Bridge-en – jelenleg négy ponttal vezeti az angol bajnokságot, de ha az Arsenal hozza az elmaradt meccsét a Tottenham ellen, máris ott liheghet a „vörös ördögök” nyakán. A negyedik helyre felkapaszkodott, címvédő Chelsea viszont győzelme ellenére „tisztes távolságban” van, egy találkozóval kevesebbet játszva 12 pont a lemaradása a MU-val szemben.

Barcelonában nyert a Mallorca

A Real Mallorca a katalán főváros kiesebbik csapatán állt bosszút a Barcelona ellen elszenvedett hétvégi vereségén: 2-1-re nyert a nemzetközi kupaszereplésre hajtó, jelenleg ötödik Espanyol otthonában. A keddi játéknap másik mérkőzésén a hetedik Sevilla könnyedén verte a vendég Sporting Gijónt, ezzel közelebb férkőzött az élmezőnyhöz – az Espanyoltól például már csak két pont választja el a tabellán.


Premier League, a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Chelsea-Manchester United 2-1 (0-1)
London, Stamford Bridge, v.: Atkinson
Gól: Luiz (54.), Lampard (79., 11-esből), ill. Rooney (30.)
Kiállítva: Vidics (93.)
Chelsea: Cech – Ivanovics, David Luiz (Bosingwa, 81.), Terry, Ash. Cole – Ramires, Essien, Lampard, Malouda (Zsirkov, 71.) – Anelka (Drogba, 61.), Fernando Torres
Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Smalling, Vidics, Evra (Fabio, 81.) – Fletcher, Carrick, Scholes (Giggs, 70.) – Nani, Rooney, Hernández (Berbatov, 70.)

Az élcsoport:
1. Manchester United 60 pont/28 mérkőzés
2. Arsenal 56/27
3. Manchester City 50/28
4. Chelsea 48/27
5. Tottenham 47/27
6. Liverpool 39/28

Primera División, 26. forduló:
Sevilla-Sporting Gijón 3-1 (2-0)
Gól: Fabiano (28.), Perotti (35.), Negredo (65.)

Espanyol-Real Mallorca 1-2 (1-0)
Gól: Vazquez (19.), illetve Webo (63.), Nsue (83.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 68 pont/25 mérkőzés
2. Real Madrid 61/25
3. Valencia 51/25
4. Villarreal 47/25
5. Espanyol 40
6. Athletic Bilbao 38/25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik