Élet-Stílus

Csütörtökre elolvad a hó

A március első szerdáján lehullott hó nagy része másnap elolvad, ezt követően átmenetileg melegszik az idő. Szombaton 10 fok körüli hőmérséklet várható, vasárnapra azonban hidegfront érkezik, amely újabb havazást hoz magával.

A napközben kezdődött havazás az ország észak-keleti felében tarthat tovább, tartósabb és átmenetileg intenzív havazásra a déli területeken kell felkészülni. Az ország nagy részén viszont jelentős mennyiségű hó nem várható, 5 centiméternél vastagabb hóréteg csak néhol alakulhat ki – mondta Kolláth Kornél, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csütörtökön általában felhős lesz az idő, de átmenetileg kisüt majd a nap. Napközben 2-6 fok közé emelkedik a hőmérséklet, így a lehullott friss hóréteg jó része el is olvad. A délelőtti órákban még az észak-keleti tájakon várható gyenge havazás, az ország többi részén átmeneti hószállingózás, havas eső fordulhat elő. Napközben már számottevő, tartós csapadék nem várható.
Hétvégére pár fokot melegszik az idő, szombaton 10 fok körüli maximumok lehetnek. Szombatról vasárnapra érkezik egy erősebb hidegfront, amelyet viharos északnyugati szél kísér. Vasárnap és hétfőn is várhatók hózáporok, de jelentős mennyiségű csapadék ekkor sem várható – mondta a meteorológus. Kedden-szerdán már csökken a felhőzet, ezzel együtt a hőmérséklet is, ismét visszatérnek az éjszakai fagyok. Az ország döntő részén mínusz öt fok alá esik az éjszakai hőmérséklet. Kedden 1-5, szerdán 2-7 fokos csúcshőmérséklet várható napközben – mondta Kolláth Kornél.

A jelenlegi előrejelzések szerint jövő szerda után melegszik az idő, 10 fok körüli csúcshőmérsékletre lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik