Élet-Stílus

A Bayerntől vásárolna a Dortmund

A német bajnoki címet gyakorlatilag besöprő Borussia Dortmund ősszel és tavasszal is legyőzte a Bayernt, ennek ellenére a bajoroktól erősítene. A BVB vezetősége ugyanakkor másfele is figyel.

A Borussia szakvezetője, Jürgen Klopp állítólag meg van győződve arról, hogy Dortmundban ki tudná hozni Miroslav Klose válogatottbeli formáját – a német mezben rendre remekelő csatár Münchenben a szó szoros értelmében is „árnyékék”.

A német sajtó úgy értesült, a BVB nyáron bejelentkezik a június végén lejáró szerződésű csatárért, a Bild szerint a 32 esztendős futballista klubváltásának csak magas fizetése szabhat határt – ám a lap úgy tudja, a több játék lehetőségéért a futballista hajlandó lenne akár csökkentett összegért is futballozni.

A bajorokhoz hasonlóan a dortmundiak is nagyon fiatal csapattal (és kerettel) rendelkeznek, így a tapasztalt Klose segíthetné társait – s minden bizonnyal többet játszana mint Münchenben, pláne ha a poszt jelenlegi első számú felelőse, a paraguayi-argentin Lucas Barrios terveihez hűen távozna a klubtól.

A Bild értesüléseit Klopp ugyan cáfolta – a szakvezető szerint egyelőre még nincs konkrét kiszemeltjük –, a dortmundiakat ugyanakkor szorítja az idő, mivel a Werder és a Kaiserslautern is érdeklődik a futballista iránt. A Sport Bild viszont úgy tudja, a BVB két fiatal körül is „köröket fut”.

A Mönchengladbach 21 éves támadó középpályása, Marco Reus és a stuttgarti Christian Träsch is a bajnoki listavezető preferenciái között lehet. Reus miatt már Olaszországból is érkeztek megfigyelők (Juventus), míg a VfB 23 esztendős védekező középpályása a válogatottban is bemutatkozott már. A két futballista ára együtt 17.5 millió euró, viszont csapataik kiesés esetén kevesebbért is megválnának tőlük. A Borussia Mönchengladbach jelenleg sereghajtó, a VfB eggyel előzi meg.

A bajnokságot a Leverkusen előtt 12 pontos előnnyel vezető Dortmund szinte biztos, hogy a Bajnokok Ligája főtábláján indul (a harmadik Hannover hátránya 14, a negyedik Bayern pedig 16 pontos hiátussal rendelkezik). A 2000-es évek elején még a csőd szélén álló egyesület anyagi helyzete rendezett, legtöbb futballistájával már hosszabbított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik