Élet-Stílus

A Barca és a Real is erősítene

A katalánok egy, a világbajnokságon is megcsodált szélsőt csábítanának a Camp Nouba, míg a Real korábbi futballistáit édesgetné vissza.

A katalán Sport szerint a Barcelona egyre inkább fokozza az Udniesére nehezedő nyomást. A katalánok már egy ideje szemeznek a friuliak chilei válogatott futballistájával, Alexis Sanchezzel. A játékosra a 2010-es világbajnokságon figyeltek fel a nagy klubok, a támadó a szimpatikus futballal előrukkoló Chile egyik legjobbja volt.

Sanchez teljesítménye azóta sem esett vissza, sőt. A katalánok helyszíni megfigyelőinek asszisztálása közepette legutóbb épp a Palermo 7-0-s kiütésében vállalt főszerepet: kilencven perc alkalommal négyszer vette be a szicíliaiak hálóját.

A játékos ára lehet szerződésének fő akadálya. Olasz becslések szerint az Udinese 40 millió alatt nem engedi el legjobb futballistáját – ennyi még a katalánok számára is soknak bizonyulhat. Ugyanakkor a távozást készíti elő a játékos ügynöke, aki szerint védence alighanem az utolsó idényét tölti az udineieknél. Érdeklődőben nincs hiány.

Sir Alex Ferguson már többször kinyilvánította, hogy egyik kedvence a futballista, de a Manchester United városi riválisa, a „nagy költekező” City is beszállhat a versenybe éppúgy, mint a futballistával már többször is kapcsolatba hozott Juventus és Inter.

A Real ugyan nem tartozik a “Sanchez-klubhoz”, viszont a madridiak sem tétlenkednek: nyáron visszarendelik az egyesületnél nevelkedett Daniel Parejót és Jose Callejont. Előbbi 2009-ben igazolt a Getaféhez, s azóta remekel a madridi kiscsapatnál. Callejon hasonló ívű pályát futott be. 2008-ban könnyűnek találták Madridban, így az Espanyol csapatához csatlakozott – ahol egyre jobb.

A két játékos megszerzésével kapcsolatos terveket maga Florentino Perez árulta el, a Cadena Ser rádiónak nyilatkozó főnök szerint „Parejo és Callejon is szerepel azon a listán, amelyen a júniusi erősítéseket tervezzük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik