Élet-Stílus

BL-döntő lehet Budapesten

Amennyiben felépül Budapesten egy új nemzeti futballstadion, a magyar főváros Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-döntőt rendezhet - jelentette ki Berzi Sándor, a honi szövetség alelnöke hétfőn.

“Hogy BL- vagy EL-finálé jöhet-e Magyarországra, az az új létesítmény kapacitásától függ” – mondta Berzi, aki hozzátette, Budapest az UEFA számára nagyon vonzó helyszín egy nagy sorozat döntőjét tekintve.

Berzi kiemelte, az MLSZ-t Csányi Sándor személyében olyan elnök irányítja, akinek megvan a háttere ahhoz, hogy esetlegesen a jövőben helyet kapjon az UEFA vezető testületében. Ez azért lenne nagy sportdiplomáciai siker, mert magyar sportvezető több évtizede nem került be a kontinentális szövetség végrehajtó bizottságában.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szintén a sportdiplomácia fontosságát emelte ki. Szerinte a magyar sport eredményeitől jócskán elmarad a magyar sportdiplomácia. Kiemelte, hogy nagyon kevés az idegen nyelvet beszélő játékosügynök vagy a sportdiplomataként is helytálló szövetségi vezető.

“Az európai bizottság változtatások nélkül biztosan nem fogadja el a társasági adó felhasználásáról szóló törvényjavaslatot. Végleges döntés áprilisban, májusban várható. A magyar látványsportok tehát ez év második felében láthatnak pénzt ebből, de hogy mennyi jut a futballra, és azon belül is a profi labdarúgásra, az más kérdés, többek között éppen ezt vizsgálja az európai bizottság” – mondta a korábbi sportminiszter.

Deutsch hozzátette, hogy az Európai Unió számára rendkívül fontos a sport elsősorban a szociális felzárkóztatásban betöltött szerepe miatt. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a mostani fórum hagyományteremtő esemény, s a jövőben is sor kerül még ilyen rendezvényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik