Élet-Stílus

1,8 milliárd jut a futballakadémiáknak

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkársága szerint várhatóan 1,7-1,8 milliárd forintot kapnak az idei költségvetésből a labdarúgó-akadémiák.

“Az idei költségvetés 2,2 milliárd forintot különít el utánpótlásképzésre” – nyilatkozta hétfőn Füzi Ákos, az államtitkárság főosztályvezető-helyettese a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. “A labdarúgó-akadémiák ebből 1,7-1,8 milliárd forintot kapnak, a fennmaradó összeghez az utánpótlás műhelyek juthatnak majd hozzá. Heteken belül döntés születhet a támogatás elosztásáról, illetve a jóváhagyott összegek átutalásáról is.”

A tárca képviselője kijelentette: az MLSZ szakemberei és az adott szövetségek, akadémiák szakvezetői tudják a legpontosabban kidolgozni, hogy az állam által biztosított összeget milyen módon lehet hatékonyan felhasználni.

A főosztályvezető-helyettes szerint példa nélküli, hogy egy kormányzat ennyi központi forrást különít el utánpótlásképzésre, és az összeget csak növeli majd az uniós jóváhagyást követően a sportbarát adócsomag is. Füzi Ákos elmondta, az akadémiai elitképzés mellett fontos a fiatal tehetségek felkutatása is, ezt az MLSZ utánpótlás programja segíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik