Élet-Stílus

Nyolcaddöntőt ér a Szeged győzelme

Bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe a Pick Szeged, miután szombaton fantasztikus játékkal legyőzte a vendég spanyol Valladolidot.

Az első két gólt a spanyolok, a következő kettőt Sulc lőtte. A szegedi szlovák légiós a folytatásban sem állt le, ennek köszönhetően emberelőnyben 8-5-re ellépett együttese.

A hatalmas hangzavarban felpörgette a játékot a Valladolid, zsinórban négyszer bevette Mikler kapuját, így aztán Skaliczki László vezetőedző időt kért. Innen jött egy újabb fordulat, és a 19. percben, 12-10-es szegedi vezetésnél már a spanyolok kértek időt.

Szinte hihetetlen, de emberhátrányban tovább hízott a különbség, elsősorban a Mikler védéseit követő megugrásokból (17-12), és a szünetig már csak egy vendéggól esett.

Nyolcaddöntőt ér a Szeged győzelme 1

A spanyol gárdában a sportág legendás alakja, a 43 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes svéd Tomas Svensson (aki 1991-ben túlélt egy repülőgép-balesetet) kifogta a nála húsz évvel fiatalabb Lékai Máté két ziccerét.

A folytatásban is remekül játszott a Szeged, biztosan őrizte előnyét, moldáv légiósa, Butenko szórta a gólokat. A 44. percben, 23-17-nél ugyan a védekezés-specialista Herbert megkapta harmadik büntetését is, de a kiválását is elbírták a házigazdák.

A Szeged ezen az estén ellenállhatatlanul, lehengerlően játszott, és a végén még a látványra is figyelt: különösen Lékai álompasszai után „robbant szét” a csarnok.

A mostani sikerrel biztos nyolcaddöntős Pick Szeged jövő vasárnap a sereghajtó dán Aalborg otthonában lép pályára, és akkor dől el, hogy pontosan hányadik helyen végez a C jelű csoportban, amelyet biztosan az orosz Csehovszki Medvegyi nyer meg.

Férfi BL, C csoport, 9. forduló:
Pick Szeged – Valladolid (spanyol) 30-25 (17-13)

Az állás:
1. Csehov 13 pont/9 mérkőzés
2. Valladolid 11/9
3. Szeged 10/9
4. Schaffhausen 9/9
5. Minszk 5/8
6. Aalborg 4/8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik