Élet-Stílus

Kedvezményezett lesz a Veszprém

Az MKB Veszprém öt góllal nyert Koldingban a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, így az első vagy a második helyen végez majd a csoportjában.

A csoportjában éllovas Veszprém szenzációsan kezdett, a 7. percben már 5-1-re, a 14. percben pedig 9-4-re vezetett. A góllövőlistát vezető Vujin ezúttal is nagyszerűen játszott, szórta a gólokat. Lusnyikov és Császár kiállítását viszont könyörtelenül kihasználta a vendéglátó dán gárda, s 11-11-re egyenlített Christiansen vezérletével.

Egyenlő létszámban ugyanakkor megint a Veszprém diktálta az iramot, a szünet előtti hajrában nem kapott újabb gólt – Fazekas remekelt -, viszont lőtt ötöt.

A pihenőt követően – létszámfölényben – a Kolding megkezdte a felzárkózást, már az egyenlítésért küzdött, de 17-18 után három veszprémi találat következett. Vujint nem tudták tartani, negyedórával a vége előtt már tíz gólt szezett, végül pedig 12-ig jutott.

A hazaiak megpróbálták gyorsítani a játékot, hiszen vészesen fogyott az idő, és nem akart csökkenni a 3-4 gólos különbség. A nagy rohanásba hibák is becsúsztak, így az 52. percben már 28-23-ra vezetett Mocsai Lajos csapata. Utolsó rohamra indult a Kolding, amikor Laluskát kiállították. Sorozatban háromszor betaláltak, ám Jensent is kküldték ki, és ezzel el is dőlt a fontos két pont sorsa. A végén még Fazekas büntetőt is fogott, így joggal mosolygott a lefújáskor minden vendégjátékos – 34-29-re nyert a Veszprém.

A mostani idegenbeli győzelem azt jelenti, hogy az éllovas Veszprém első vagy második lesz a csoportjában, és egy másik csoport harmadik vagy negyedik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben úgy, hogy a visszavágó lesz a Veszprém Arénában. Feltételezve, hogy a Montpellier vasárnap legyőzi a sereghajtó szlovák Tatran Presovot, akkor a franciák elleni jövő vasárnapi, idegenbeli meccsen dől el az első hely sorsa.

Férfi BL, B csoport, 9. forduló:
Kolding (dán)-MKB Veszprém 29-34 (11-16)

Az állás:
1. MKB Veszprém 16 pont
2. Montpellier 12/8 mérkőzés
3. Hamburg 11
4. Kolding 10
5. Sävehof 2
6. Tatran Presov 1/8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik