Élet-Stílus

Horror a londoni divathéten

Charlie Le Mindu még csak 25 éves, de sokkoló divatbemutatóival beírhatja magát a divat történelemkönyvébe.

A divatról tudni kell, hogy öncélú művészet, és sokszor nem a fogyasztóréteg igényeit hivatott kiszolgálni. Legalább is a divatbemutatók színpadán felvonuló darabok esetében gyakran a túlzó hatásvadászat a cél. A boltok vállfáin viszont már a hordható változatai is jelen vannak egy-egy elképesztő kollekciónak.
Charlie Le Mindu eredetileg fodrász, és ezt nem tudta levetkőzni fantasztikus rémálomhoz hasonlatos ruhái esetében sem. Az idei divathéten újra sokkolta London közönségét a véres, gázálarcos, műhajas és sátánista szimbólumokat felhasználó divatbemutatójával. A fiatal művészt nagyon ígéretesnek tartja a divatszakma, Lady Gaga munkásságával vonnak párhuzamot a kritikusok.

A tervező előszeretettel használja a műhajat a ruhák különböző részein, mint kiegészítő eszközt. Az idei bemutatóján is láthattunk néhány érdekes kiegészítőt a modelleken. Most ugyan nem teljesen meztelenül küldte őket színpadra, de az alulöltözött domina karakterét újra felhasználta. Az egyik modell vérrel volt leöntve, és a fején egy Violence (erőszak) feliratú fejdíszt viselt. Volt, akinek egy extrém gázálarc jutott, és volt, akinek egy hatalmas, kiterjesztett szárnyú galambfejdísz. A lefelé fordított kereszt többször feltűnt, és aláfestő zenének egy malac sivítását választotta, ami egyértelműen egy disznóvágást jutatott az egybegyűltek eszébe. A kollekciókat elnézve a ruhák sokkal inkább a filmes jelmezek világát testesítik meg, mintsem az elegáns londoni divatot. Talán csak idő és ismertség kérdése, mikor kap felkérést Charlie mint jelmeztervező egy hollywoodi sikerprodukcióhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik