Élet-Stílus

F1: mit rejteget a Red Bull?

Sokkal több rejlik a Red Bull idei versenyautójában, mint amit eddig mutattak a teszteken - figyelmeztet az olasz Autosprint.

Gyakran előfordul a téli teszteken, hogy egy istálló szuperlágy gumikon, nagyon kevés benzinnel küldi ki a versenyzőjét, aki fut egy-két gyors kört, amivel a lista élén végez. Az efféle “parasztvakítás” rendszerint nagy felhajtást, pozitív hírverést okoz a csapat körül, amitől boldogok a szponzorok.

Az olasz Autosprint szerint azonban a Red Bull ennek épp az ellenkezőjét tette Barcelonában: elrejtette az ellenfelek elől az RB7 valódi potenciálját. Sebastian Vettel az első és a második tesztnapot is a legjobb idővel zárta, de az olasz szaklap szerint kifejezetten sok benzinnel volt a pályán.

Hogy a Red Bull még így, a kvalifikációs beállítások mellőzésével is mindenkinél gyorsabb tudott lenni, komoly intő jel a többiek számára. “Az új gumikon nehéz megítélni a kocsik egykörös teljesítményét, akár a sajátunkról, akár másokéról van szó” – jelentette ki a világbajnok.

F1: mit rejteget a Red Bull? 1

A Red Bull szaktanácsadója, Helmut Marko azonban elhintette, hogy a bikások, valamint a Ferrari orrhosszal a mezőny előtt jár. Az osztrák szakember azt is elismerte, hogy a többi csapathoz hasonlóan a Red Bull mérnökeinek is fáj a fejük a Pirelli abroncsai miatt.

“Nekünk is vannak gondjaink a gumikkal, de kisebbek, mint a többieknek” – nyilatkozta Marko a Kleine Zeitungnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik