Élet-Stílus

EL: nagy csaták a nyolcaddöntőben

Három-három holland, orosz és portugál csapat játszik a nyolcaddöntőben. A spanyolok és a németek már csak egy képviselőben bízhatnak, a Leverkusen és a Villarreal ráadásul egymás ellen játszik. Íme, az Európa Liga nyolcaddöntőjének párosítása.

A nemzetközi porondon már csak két magyarnak drukkolhat a szurkolótábor: Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven a Glasgow Rangers együttesével mérkőzik, a skótok nyújtotta akadály nem tűnik nagyobbnak mint amivel az eindhoveniek a Lille ellen szembesültek. Huszti Szabolcs gárdája, a Zenit a szintén holland, s korábban a 2008-ban és 2009-ben is orosz bajnok Rubin Kazanyt búcsúztató Twente együttesével mérkőzik.

A PSV és a Twente mellett az Ajax is bejutott a legjobb 16 közé, az amszterdamiak a 2010-es holland bajnokhoz hasonlóan oroszországi túrára kényszerülnek, a Szpartak Moszkva vár rájuk.

Akárcsak a hollandok, az oroszok és a portugálok is három együttest delegáltak a nyolcaddöntőbe. A harmadik orosz, a CSZKA Moszkva épp a Portóval csap össze, míg a Benfica és a Braga francia (PSG) illetve angol (Liverpool) együttes ellen készülhet.

A szakasz slágerösszecsapása lehet a Leverkusen-Villarreal és a Dinamo Kijev-Manchester City párosítás. A német és a spanyol csapat is jó formában van, a Metaliszt Harkivot habkönnyű 6-0-s összesítéssel búcsúztató Leverkusen jelenleg második a Bundesligában, a Napolit 0-0, 2-1-gyel legyűrő Villarreal negyedik a Primera Divisiónban.

Európa Liga, a nyolcaddöntő párosítása:
Benfica (portugál)-Paris Saint-Germain (francia)
Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester City (angol)
Twente (holland)-Zenit (orosz)
CSZKA Moszkva (orosz)-Porto (portugál)
PSV Eindhoven (holland)-Rangers (skót)
Leverkusen (német)-Villarreal (spanyol)
Ajax (holland)-Spartak Moszkva (orosz)
Liverpool (angol)-Braga (portugál)
Az első mérkőzéseket március 10-én, a visszavágókat március 17-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik