Élet-Stílus

Vezéráldozatokkal nyert az Arsenal – videó

Az Arsenal szerdán este Premier League-meccsen ugyan legyőzte a Stoke City-t, de közben Theo Walcottot és Cesc Fabregast is elveszítette.

Nicklas Bendtner beadása után élete első Premier League-gólját szerző, közelről fejjel eredményes Sebastien Squillaci már a 8. percben betalált, és ez a gól győzelmet ért az Arsenalnak, miután átellenben a vendég Stoke City nem élt egyenlítési lehetőségeivel.

Londonban ugyanakkor nem tudnak felhőtlenül örülni a sikernek, amellyel az Arsenal egy meccsel többet játszva egy pontra megközelítette az éllovas Manchester Unitedet, miután Cesc Fabregast már a 14. percben le kellett cserélni sérülés miatt, míg Theo Walcott a 71. percben jutott hasonló sorsra – komoly fejfájást okozva ezzel az edzőnek.

„Walcottnak a bokájával van baj, pihenő vár rá, hogy mennyi, azt nem tudom, de vasárnap biztosan nem játszhat. Fabregas térdín-sérülést szenvedett, és az a tüzetes orvosi vizsgálatok során derül ki, mennyire nagy a baj” – nyilatkozta a lefújást követően Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere, akinek a csapatára vasárnap Ligakupa-döntő vár, jövő kedden pedig következik a Barcelona elleni visszavágó a BL-nyolcaddöntőben.

Emiatt különösen fájó Walcott és Cesc Fabregas elvesztése, kiváltképp, hogy az alapemberek közül Robin Van Persie és Laurent Koscielny ugyancsak sérüléssel bajlódik – a holland csatár és a francia védő szereplése a észak-londoni klub tájékoztatása szerint „kérdéses” a kupadöntőben, amelyben a Birmingham City lesz majd az Arsenal ellenfele.



Premier League, a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés:


Arsenal-Stoke City 1-0 (1-0)


Gól: Squillaci (8.)


Az élcsoport:

1. Manchester United 57 pont/26
2. Arsenal 56/27
3. Manchester City 49/27
4. Tottenham 47/27
5. Chelsea 45/26
6. Liverpool 39/26

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik