Élet-Stílus

Montella győzelemmel debütált – videó

A korábbi válogatott Vincenzo Montella a Bologna idegenbeli legyőzésével mutatkozott be az AS Roma kispadján.

Vincenzo Montella játékosként tíz évig állt a Roma szolgálatában, most pedig hétfőn távozott Claudio Ranieri utódjaként, megbízott vezetőedzőként igyekszik segíteni a fővárosi csapaton, amely a bolognai kiruccanást megelőző négy meccsét elveszítette.

A 22. fordulóban kiírt találkozót egyébként január 30-án kellett volna lejátszani, a kedvezőtlen időjárás, az erős havazás azonban 16 perc után véget vetett a „mókának”.

„A védelem kifogástalan volt, Vucinic hihetetlenül sokat dolgozott elől. Örömteli, hogy olyan csapatom van, amely hajlandó a kemény munkára” – mondta Montella, aki a mérkőzés eredeti időpontjában legfeljebb csak szurkolhatott volna az AS Romának.

Egyébként nem véletlenül emelte ki külön Mirko Vucinicet, hiszen a csatárnak komoly érdemei vannak a rómaiak egyetlen, egyben győztes találatában azzal, hogy labdát szerzett az ellenfél tizenhatosán belül, majd pedig gólpasszt adott Daniele De Rossinak.

„Az elveszített meccsek után ismét keményen harcoltunk, ennek eredménye a siker, és remélem, nem adjuk alább a jövőben sem” – nyilatkozta De Rossi, akinek a góljával a Roma a Juventust és a Palermót megelőzve feljött hatodik helyre a Serie tabelláján.

Serie A, a 22. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Bologna-AS Roma 0-1 (0-1)
Gól: De Rossi (45.)

Az élcsoport:
1. AC Milan 55 pont
2. Napoli 52
3. Inter 50
4. Lazio 48
5. Udinese 44
6. AS Roma 42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik