Élet-Stílus

Arn „magyaros” győzelmet aratott

A világranglistán 59. Arn Gréta két játszmában nyert az Acapulcóban zajló salakpályás tenisztorna első körében.

A dolog érdekessége, hogy a korábban német színekben versenyzett, 31 esztendős Arn Gréta a Romániát képviselő, ugyanakkor magyar származású, Temesváron született Gallovits-Hall Edinát győzte le a Mexikóban zajló, 220 ezer dollár összdíjazású tenisztorna első fordulójában, ezzel pedig szemszögéből 3-2-re alakította az egymás elleni mérleget.

Szintén említésre méltó, hogy a két hölgy utoljára éppen Acapulcóban feszült egymásnak két évvel ezelőtt, és akkor is Arn nyert két szettben, 6:2, 6:3-ra, míg most 6:4, 6:4-re diadalmaskodott. Bár alapidőben eldőlt a továbbjutás kérdése, ezzel együtt valamivel több mint másfél órán át nagy csatát vívott a harmadik helyen kiemelt Arn és Gallovits.

A magyar mindössze nyolc ponttal nyert többet ellenfelénél (70-62), akinek az első szettben háromszor, a másodikban egyszer vette el az adogatójátékát. A 26 éves romániai hölgy – aki 82. a rangsorban – a nyitó játszmában mind a két bréklehetőségét értékesítette, a folytatásban ugyanakkor háromból egyetlen egyet sem sikerült neki…

Az idén Aucklandben tornagyőztes Arn Gréta a következő körben a világranglistán 87. cseh Renata Voracovával találkozik, akit 2005-ben, Glasgow-ban egyszer már legyőzött.

Czink visszatér

Több mint nyolc hónapos kihagyás után Czink Melinda a jövő héten újra pályára lép. A 28 éves játékos könyök-, váll- és lovaglóizom-sérülése után a következő két hétben az Egyesült Államokban egy-egy 25 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán indul. (MTI)

Acapulco, női torna, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Arn (3.) – Gallovits-Hall (romániai) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik