Élet-Stílus

Ferguson: követnünk kéne a német futballt

A Manchester United skót szakvezetője szerint Angliában is bevezethetnék a németek által már hosszú évek óta gyakorlattá érett téli szünetet. Sir Alex felvetette, hogy az FA-kupa döntőjével kéne zárni a szezont.

A manchesteri főnök úgy véli, egy, januárban esedékes szünet jót tenne a játékosoknak még akkor is, ha az a tavaszi szezon eltolódásával járna.

„A németek kiváló rendszert dolgoztak ki. Januárban egy hónapot szünetel a bajnokság, s a tavaszi küzdelmeket a német kupában kezdik el a csapatok. Tudom, hogy ez maga után vonná a tavaszi idény meghosszabbítását, ám nem látok semmi rosszat abban, ha pár bajnokit esetleg május végén kellene lejátszani” – értékelt a United szakvezetője. „Júniusban minden második évben nagy tornák következnek, de az már korábban is kiderült, hogy az Eb-k és vb-k előtti szünet nem minden esetben tesz jót a futballistáknak, sokan kiesnek a ritmusból.”

A United bő tíz éve nem kis meglepetést keltett azzal, hogy a klubvilágbajnokság kötelezettségei (akkor még Világkupa) miatt gyakorlatilag lepasszolta az FA-kupában szereplést.

Idén május 28-án a Wembley látja vendégül a Bajnokok Ligája döntőjét, s emiatt az FA-kupa fináléját két héttel előrébb hozta az angol szövetség, a döntőre május 14-én kerül sor. Ferguson szerint ezt is meg lehetett volna oldani szerencsésebben.
„Szerintem az FA-kupa döntője van olyan kiemelkedő esemény, hogy az zárja az angliai szezont. Kívánatos lenne még akkor is, ha erre idén nem lesz lehetőség.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik