Élet-Stílus

BL: előny a Chelsea-nél

A Chelsea Anelka duplájával szerzett megnyugtató előnyt a Köbenhavn ellen, míg a Real Madrid Lyonban elkerülte a vereséget, sőt, sokáig nyerésre állt.

A Real nem kezdte jól az első félidőt, jobbára az Olympique Llyon akarata érvényesült, sőt, amennyiben a franciák – avagy Gomis – jobban koncentrálnak, előnnyel vonulhattak volna szünetre. Ehelyett 0-0-val fordultak a csapatok, s szünet után a spanyolok már más tempóval igyekeztek helytállni.

Gyors egymásutánban Ronaldo majd Ramos is a kapufát átkozta, míg a csereként beálló Benzema betalált egykori csapata ellen.

Jose Mourinho szép lassan elkezdett a biztonságra játszatni – a cserék azonban nem vették fel a tempót, s az Olympique egy rögzített szituáció után egyenlített. A továbbjutás kérdése nyitott (tavaly a Lyon is „tudott” 1-1-et a Bernabéuban).

A cserepadról érkező, s rögtön eerdményes benzemát búbolják a társak (MTI/EPA)

A cserepadról érkező, s rögtön eredményes Benzemát búbolják a társak (MTI/EPA)

Koppenhágában viszont alighanem kiderült a továbbjutó kiléte. A Chelsea túlzottan nem erőltette meg magát, ennek ellenére remek első félidőt zárt, s ami még fontosabb: eredményeset is. A 17. percben ugyanis Grönkjaer eladott labdájára Anelka csapott le, s a francia lapos lövése becsapta Wilandot. Anelka szünet után sem adta alább. Az FA-kupában büntetőt hibázó támadó ugyanis lamprad passzát is gólra váltotta, így a Chelse akétgólos előnnyel várhatja a visszavágót.

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Lyon (francia)-Real Madrid (spanyol) 1-1 (0-1)
Stade de Gerland. Vezette: Stark (német)
Gól: Gomis (83.), illetve Benzema (65.)
Sárga lap: Bastos (48.), Cris (62.), Pied (70.), illetve Ramos (10.), Di María (45.), Casillas (90.)
Lyon: Lloris – Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho – Gourcuff, Toulalan, Källström (Pjanic, 77.) – Bastos (Briand, 70.), Delgado (Pied, 69.) – Gomis
Real Madrid: Casillas – Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa – Xabi Alonso, Khedira (Lass, 68.) – Di María, Özil (Marcelo, 75.), C.Ronaldo – Adebayor (Benzema, 64.)
Lövések: 13, illetve 7
Kapura: 3, illetve 3
Szögletek: 5, illetve 4
Labdabirtoklás: 44%, illetve 56%

Köbenhavn (dán)-Chelsea (angol) 0-2 (0-1)
Parken Stadion. Vezette: Kuipers (holland)
Gól: Anelka (17., 54.)
Sárga lap: Zanka (7.), Pospech (70.), illetve Torres (35.), Malouda (85.), Terry (86.)
Köbenhavn: Wiland – Pospech, Zanka, Antonsson, Wendt (Bengtsson, 75.) – Bolanos, Kvist, Claudemir, Grönkjaer (Zohore, 87.) – Santin (Vingaard, 46.) – N’Doye
Chelsea: Cech – Bosingwa, Ivanovics, Terry, Cole – Ramires, Essien, Lampard, Malouda (Zsirkov, 85.) – Anelka (Drogba, 73.), Torres (Kalou, 92.)
Lövések: 14, illetve 22
Kapura: 6, illetve 7
Szögletek: 1, illetve 3
Labdabirtoklás: 53%, illetve 47%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik