Élet-Stílus

Önből is lehet divattervező!

Gombold újra címmel indult útjára a pályázat, melyben gyakorlatilag bárkiből divattervező válhat, ha bizonyít.

A hazai divatszakmát erősítő pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításért felelős tárca, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen hirdette meg.

„A pályázat célja, hogy felhívja a kortárs hazai és nemzetközi divatszakma, valamint az érdeklődő közönség figyelmét a tradicionális magyar öltözék- és divattörténeti értékeket felhasználó, igényes mindennapi öltözködés fontosságára, a hagyományok modern szemléletű feldolgozására, újraértelmezésére, másrészt a kiemelkedő tehetségű, fiatal hazai divattervezők tevékenységére” – közölte a kiíró az MTI-vel.

A divatterveket 3 kategóriában: látványruha, hétköznapi ruházat, kiegészítők– ezeken belül férfi vagy női kategóriában lehet beküldeni. A terveket március 17-éig várják az egyéni jelentkezőktől és az alkotói csoportoktól. A fődíj 450 ezer forint, valamint egy, a divat világához közvetlenül kapcsolódó, külföldi tanulmányút. A pályázat egyébként háromfordulós lesz, a legjobb pályamunkákat május 8-án az Európa Nap programsorozat keretén belül megrendezett divatbemutatón mutatják be és a díjakat is ekkor osztják majd ki.

AJÁNLOTT LINKEK:

A pályázatról még több információt itt ilvashat! (www.designterminal.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik