Élet-Stílus

Ecclestone: a trónörökös dönt a Bahreini GP-ről

Noha a kabinet szombati bejelentése szerint a bahreini kormányzat párbeszédet kezdett a reformokat követelő ellenzéki csoportokkal, továbbra is kérdéses, hogy megtartható-e a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság március 13-án esedékes nyitóversenye az arab államban.

Az F-1 brit irányítója, Bernie Ecclestone vasárnap azt mondta, ő maga nem látja át a helyi viszonyokat, és a bahreini trónörökösre, Szalman bin Hamad al-Kalifára bízza a GP-viadal sorsát.

“Ő tudja, hogy biztonságban leszünk-e náluk, vagy sem. Nekem fogalmam sincs erről, nem vagyok ott” – nyilatkozta Ecclestone a londoni BBC-nek. Hozzátette, ha elmarad a verseny, nem keresnek neki másik színhelyet, erre nincs már idő, viszont valamikor idény közben – ha a helyzet normalizálódik – még megtarthatják a bahreini GP-t. Ecclestone a végleges döntés meghozatalát keddre prognosztizálta.

Az arab országban a hét eleje óta tartanak a kormányellenes tüntetések, a demonstrálók és a biztonásgi erők közötti összecsapás-sorozatnak legalább négy halottja és több száz sebesültje van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik