Élet-Stílus

Fájó szegedi vereség

Nyerhető meccset bukott el 31-27-re az utolsó negyedórában a Pick Szeged a svájci Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában.

Az első percekben még a hazaiak vezettek, ám gyorsan 7-3-ra meglépett a Szeged, és időt kért a winterthuri “albérletben játszó” Schaffhausen. A magyar együttesben a megszokott hármas, Lékai, Sulc és Katzirz szórta a gólokat, Mikler pedig jól védett, így csak akkor tudott közelebb férkőzni a rivális, amikor emberelőnyben játszott.

A szünetig megmaradt az előny, majd a folytatásra egy harcosabb svájci együttes jött ki a pályára. Ennek nyomán több lett a kiállítás is, ám a 2-3 gólos szegedi vezetés megmaradt. Ennek ellenére nem törtek meg a hazaiak, és egyre többet is cseréltek, mígnem összeállt egy olyan sor, amely – Patrial vezérletével – a 48. percben fordított (25-24).

Skaliczki László időt kért, mert csapata alaposan megtorpant. Sulc azonban nem nyugodott meg, csúnyán kihagyott egy büntetőt emberelőnyben. Miklert Tatai váltotta a kapuban, ám peches gólt kapott. A túloldalon a hazaiak izlandi sztárkapusa, Gustavsson viszont remekelt.

A hazai csapat is ideges volt a hajrában, és mindkét oldalon ziccerek maradt ki. Herbert kiállítását megbüntette a Schaffhausen, ezzel pedig végképp megtört a Skaliczki-csapat. A csoport harmadik helyén álló Szeged háromnegyed órán át jól játszott, és csak magát hibáztathatja, hogy nem tudta megszerezni a két pontot.

A Tisza-partiak egy hét múlva a spanyol Valladolidot fogadják. A csoportból az első négy jut tovább nyolcaddöntőbe.

Férfi BL, C csoport, 8. forduló:
Schaffhausen (svájci) – Pick Szeged 31-27 (12-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik