Élet-Stílus

Wozniacki visszafoglalta a trónt

Kim Clijsters csupán egy hétig vallhatta magát világelsőnek - hétfőtől ismét Caroline Wozniacki a női tenisztrón.

Hétfőtől ismét a 20 esztendős dán játékos nevével kezdődik a női teniszezők világranglistája, miután pénteken két szettben legyőzte az izraeli Shahar Peert a 2,05 millió dollár összdíjazású, keménypályás dubaji torna pénteki negyeddöntőjében.

„Shahar Peer ellen 6:2, 6:4-re győztem, holnap elődöntőt játszom, s újra én leszek a világelső” – osztotta meg a jó hírt rajongóival Wozniacki a saját Twitter-oldalán.

A női trónról letaszított Clijsters – aki 256 hét után térhetett vissza az első helyre – válasza nem váratott sokáig, és nem keseredett el az előzés ténye miatt. „Gratulálok, ha-ha : )” – válaszolta a szőke dánnak a négyszeres Grand Slam-győztes belga játékos.

A 12 tornagyőzelmet számláló Wozniacki először októberben, a sérült amerikai Serena Williamst megelőzve foglalta az első helyet a rangsorban, amelyet úgy vezethetett és vezet majd hétfőtől újra, hogy Gran Slam-versenyen még nem termett számára babér.

Döntőbe is csak egyszer, a 2009-es US Openen tudott kerülni (ott éppen Clijsters verte), míg legutóbb, az Australian Openen – immár világelsőként – az elődöntőig jutott, ott a kínai Li Nától kapott ki, akit aztán a döntőben Clijsters három szettben elpáholt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik