Élet-Stílus

Pazzini bosszút állt – videó

Az Inter Firenzében köszörülte ki a „torinói csorbát”, míg a Genoa megnyerte a genovai derbit az egyre mélyebbre süllyedő Sampdoria ellen.

A címvédő Inter a Fiorentina, a Genoa pedig a városi rivális Sampdoria ellen győzött vendégként a Serie A 17. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzéseken.

A firenzei Artemio Franchi stadionban a vendégek hamar vezetéshez jutottak: egy hazai szöglet után a fekete-kékek gyorsan visszatámadtak, Eto’o jobbról belőtt labdájába a fiatal Camporese olyan szerencsétlenül ért bele, hogy azzal becsapta saját kapusát.

A Fiorentina szinte azonnal válaszolt egy Montolivo-Mutu kombináció nyomán (a román támadó gyenge lövése nem okozott gondot Julio Cesarnak), a második lila helyzet viszont már gólt ért: Pasqual ívelésnek szánt balról megtekert kísérlete megtréfálta az Inter kapusát. Percekkel később a vendéglátó már előnyt ünnepelhetett volna, ha a tizenhatos előterében Montolivo pontosabban céloz.

Az első félidő utolsó perceiben már az Inter volt az úr, viszont Pazzini fejese és Maicon közeli lövése is kimaradt, míg szünet után ismét a Fiorentina vette át az irányítást. A hazaiak azonban nem tudtak mit kezdeni a felállt védelemmel – nem úgy Sztankovics, akinek lövését bravúrral védte Boruc.

A kezdeti rohamok elhaltak, s ismét az Interen volt a sor. Sneijder szöglete után Ranocchia veszélyeztetett egy közeli fejessel, a hazai védők a gólról mentettek épp Sztankovics elé, aki viszont a léc fölé helyezett. Négy perccel később a Firenzében is megfordult, s Gilardino érkezése miatt Genovába passzolt Pazzini eldöntötte a pontok sorsát: Eto’o lépett el őrzője mellől, jobbról középre adott, s a válogatott csatár közelről nem hibázott.

Fiorentina-Inter – összefoglaló:


A hajrában egy Sztankovics lövésre Ljajic válaszolt, ám maradt az egygólos vendégvezetés: az Inter ezzel feljött a tabella harmadik helyére, a Fiorentina a 10. helyre csúszott vissza.

A toszkánai rangadóhoz hasonlóan a genovai városi derbi is „vendéggyőzelemmel” zárult, a Genoa a nyáron a Schalkétól megvett Rafinha találatával gyűrte le a Sampdoriát. A Samp magyar válogatott légiósai közül Koman Vladimir a kispadon ülte végig az összecsapást, Laczkó Zsolt nem kapott helyet a keretben.

Serie A, pótolt mérkőzések:
Fiorentina-Inter 1-2 (1-1)
Artemio Franchi, 31 595 néző. Vezette: Damato
Gól: Pasqual (33.), illetve Camporese (öngól, 6.), Pazzini (61.)
Fiorentina: Boruc – Comotto, Gamberini, Camporese, Pasqual – Montolivo, Donadel (D’Agostino, 73.), Behrami (Babacar, 86.) – Santana (Ljajic, 72.), Mutu – Gilardino.
Inter: Julio Cesar – Maicon, Ranocchia, Cordoba, Nagatomo (Hardzsa, 72.) – J.Zanetti, Cambiasso, Sztankovics (Obi, 89.) – Sneijder (Mariga, 82.) – Eto’o, Pazzini.

Sampdoria-Genoa 0-1 (0-0)
Luigi Ferraris, 35 ezer néző. Vezette: Morganti
Gól: Rafinha (55.)
Sampdoria: Curci – Zauri, Lucchini, Gastaldello (Volta, 46.), Ziegler – Dessena (Zaza, 73.), Palombo, Poli, Guberti – Maccarone, Macheda (Mannini, 58.).
Genoa: Eduardo – Mesto, Dainelli, Kaladze, Criscito – Rafinha, Kucka, Milanetto, Rossi – Palacio (Chico, 92.), Floro Flores (Paloschi, 65.).

Az élcsoport:
1. Milan 52 pont (44-19), 2. Napoli 49 (40-22), 3. Inter 47 (46-29), 4. Lazio 45 (32-22), 5. Udinese 43 (42-30), 6. Juventus 41 (41-30),…10. Fiorentina 32 (28-28),…11. Genoa 32 (20-22),…13. Sampdoria 30 (23-27)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik