Élet-Stílus

Az FTC visszavásárolná a labdarúgócsapatot

admin
admin

2011. 02. 17. 13:41

A Ferencvárosi Torna Club visszavásárolná a labdarúgócsapatot az azt működtető FTC Zrt-től, ennek azonban előfeltétele, hogy a mostani tulajdonos addig is tovább finanszírozza az együttest - mondta Kubatov Gábor, a zöld-fehér klub elnökségi tagja.

A klub írásban kért tájékoztatást az FTC Zrt-től, hogy milyen formában és feltételek mellett vehetné meg a labdarúgócsapatot és a hozzá tartozó ingatlant – nyilatkozott a klub által az FTC Zrt. igazgatótanácsába delegált Kubatov Gábor az FTC Zrt. csütörtöki rendkívüli közgyűlése után. A Fidesz országos pártigazgatója hangsúlyozta, a klub részéről a megvásárlás feltétele, hogy a mostani tulajdonos tovább finanszírozza a csapatot, a játékosok, edzők nem maradhatnak fizetés nélkül.

Hozzátette: a Ferencváros öt százalékos tulajdonjogával élve megvétózta, hogy szavazásra kerüljön az FTC Zrt. végelszámolással való megszüntetése. Kubatov elmondta, a közgyűlésen az FTC Zrt. gazdasági beszámolójából kiderült, hogy a labdarúgócsapat rendkívül rossz anyagi körülmények között működik. A sajtó kizárásával tartott közgyűlésen bejelentette lemondását Gerstl Alexander, az FTC Zrt. vezérigazgatója, mivel nem értett egyet a többségi tulajdonos döntésével, s jelezte, nem látja biztosítottnak a csapat működtetését.

Kevin McCabe, a labdarúgócsapat tulajdonosa január 31-én közölte: elérkezettnek látja az időt arra, hogy az FTC Zrt. vezetését másra bízza. Korábban már több külföldi gazdasági napilapban “hirdette” csapatát. A brit üzletember távozását közleményében többek között azzal indokolta, hogy az egyesület nem kapott magyar részről szponzori támogatást, s a jelenlegi támogatók közül többen is megszegték kötelezettségeiket.

Az utóbbi hetekben több cég neve is felmerült új tulajdonosként, közülük a zrt. korábbi vezérigazgatója, Berki Krisztián által képviselt külföldi befektetői csoport tűnt a legesélyesebbnek. McCabe 2008 áprilisában vette át az akkor csőd közeli helyzetben lévő labdarúgócsapatot, amely 2005 novembere óta várt új befektetőre.

Hétfőn lemondott posztjáról Kovács Miklós, az FTC elnöke, akinek cége, az Orangeways busztársaság a labdarúgócsapat szponzora is. Az ő lépéséről a csütörtöki közgyűlésen nem esett szó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.