Élet-Stílus

Raúl próféta volt saját hazájában – videó

A Schalke veterán spanyol csatára döntetlent eredményező gólt szerzett Spanyolországban a Valencia elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

A Real Madriddal történt tavaly nyári szakítást követően Raúl kedden este először lépett pályára – immáron ellenfélként – Spanyolországban, és a Valencia ellen továbbjutással kecsegtető gólt szerzett a Schalke színeiben. A veterán csatárnak 139. fellépésen ez volt 71. európai kupagólja, amellyel Filippo Inzaghit megelőzve ismét egyedüli rekorder.

A Valencia ellen amúgy is jól megy neki a játék, hiszen 26 mérkőzésén a 14. gólját szerezte a Turia-partiak ellen, a 2000-es BL-döntőben is beköszönt a Valenciának, amely hazai pályán sohasem tudta legyőzni a Schalkét. Most sem – s éppen egy spanyol miatt.

„Megmutatta, hogy még mindig világklasszis, és nem csak a gólja miatt mondom ezt, ugyanis végig nagyszerűen futballozott” – dicsérte Raúlt a Schalke edzője, Felix Magath.

„Nagyszerű este volt, és bár a számunkra kedvező eredményt értünk el, nehéz lesz a visszavágó. A Valencia ugyanis erős csapat – ezt a mostani meccsen is megmutatta -, képes arra, hogy gólt szerezzen idegenben. Úgyhogy alaposan fel kell készülnünk” – mondta Raúl, aki Paolo Maldinivel holtversenyben meccsrekorder a kupasorozatban.

A Real korábbi klasszisát, ikonját késő éjszakáig faggatták az újságírók, akiknek elmondta, jól érzi magát Németországban, másfél évig még biztosan a Schalke futballistája lesz, és szeretne minél sikeresebben szerepelni a gelsenkircheni csapattal. A 33 éves spanyol csatárt arról is faggatták, hogy idén ki nyeri a Bajnokok Ligáját.

„A Real Madrid és a Barcelona a két favorit, ugyanakkor nem zárom ki, hogy a Manchester United vagy a Chelsea lesz a befutó. Mindenesetre a magam részéről, én leginkább a két spanyol alakulatot szeretném elkerülni” – tette hozzá. Pedig milyen érdekes lenne, ha a következő fordulóban Raúl a Real Madriddal kerülne szembe…


Letartóztatások Valenciában



Négy Schalke-szurkolót vettek őrizetbe. A rendőrség beszámolója szerint a német drukkerek a Mestalla előtt üvegeket dobáltak, majd az arénán belül megpróbálták lebontani a nézőteret a pályától elválasztó kerítést. A szurkolók a rendőröket is megtámadták. Közülük hármat már gyorsított bírósági eljárás alá vontak – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik