Élet-Stílus

Azért mert öreg, még szerethető

Valamiről lemondani, csak mert kiment a divatból, butaság - állítja egy svéd tervezőpáros.

Azzal egy bizonyos idő után mindenki szembesül, hogy a használt bútorokkal bizony nehéz mit kezdeni. Csak állunk a szülőktől, nagyszülőktől megörökölt fotel, kanapé és szekrényhalom közepén, és azon morfondírozunk, hogyan szabadulhatnánk meg tőlük a lehető legrövidebb úton. Mindezt nem azért, mert annyira borzalmasak, hanem azért, mert annyira nem illenek az elképzeléseinkbe, hiszen már régen kimentek a divatból.

Nos erre az életérzésre próbál rácáfolni a svéd tervező testvérpár, Linda és Jona Netsman. Ők arra specializálódtak, hogy az ilyen kimustrált, öreg bútorokat pumpálják tele új élettel. A kedvenceik a használt, öreg bútorok, a festékszóró pisztoly és természetesen a vibráló, élénk színek. 2010-es kollekciójuk, a Design By Leftovers egyébként már nagy sikert aratott, és már készítik a 2011-es sorozatot is, ami az elmondásuk szerint a színekre és az ellentmondásokra fog épülni.

Addig is, amíg saját szemünkkel nem láthatjuk, mit gondol a testvérpár életről, halálról, szépségről, időről, nézzük meg 2010-es munkájuk néhány darabját. Öveket becsatolni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Design By Leftovers (designmilk.com) – angol
A tervezőlányok hivatalos weboldala (designbyleftovers.se)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik