Élet-Stílus

Elszállt a Chelsea – videó

Nem született gól a nyugat-londoni derbin; a Fulham kiválóan kikapcsolta a Chelsea ászait, sőt, Geráék a győzelemhez is közelebb álltak: a hosszabbításban Cech büntetőt védett.

A Chelsea gól nélküli döntetlent ért el a Fulham vendégeként a Premier League 27. fordulójának zárómérkőzésén. A rangadó lassú tempóban kezdődött, a Madridból átruccanó Jose Mourinho aligha ilyen kocogós ritmusra számított – az első említhető helyzetet a házigazdák hozták össze: Duff adott be a szélről, Terry mentett az érkező Johnson elől.

A Chelsea első megmozdulására a 16. percig kellett várni, Lampard lövésébe beleléptek, Ramires ismételt, de egy láb ezúttal is keresztezett, szögletre pattant a labda. A legnagyobb vendéghelyzetet Murphy „hozta össze”, lezser passzát Anelka elcsípte, de a franciának nem volt maradt ideje ahhoz, hogy Schwarzer eszén is túljárjon.

A szünetig Duff riogatta Cechet, majd Malouda lőtt kissé elhamarkodottan, Ivanovics ívelt kísérleténél pedig ismét a Fulham ausztrál kapusa villogott, akárcsak Torres lehetőségénél: a spanyol első elfutása a szünet előtt majdnem gólt ért, ám miután két védőt megforgatott, nem állította nehéz helyzet elé a kapust.

Térfélcsere után a Chelsea igyekezett fokozni a nyomást. Ramires beadása után Torres fejelt (mellé), majd Carlo Ancelotti Kalou pályára küldésével jelezte, hogy az egy pont nem elég a kékeknek – nem sokkal később Kalou honfitársa, Drogba is érkezett, az első két bajnokiján keveset mutatót Torres ballagott le.

Essien lövése vezette fel a hajrát, majd Drogba térült-fordult, de mély passzára senki sem érkezett a kapu torkában. A 83. percben Mark Hughes is „támadót lépett”: Gera és Gudjohnsen érkezett, de ennek ellenére a Chelsea maradt aktívabb, azonban David Luiz beadása után Kalou fölé fejelt.

Fulham-Chelsea – helyzetek:


Az utolsó percekben a Fulham eldönthette volna a pontok sorsát. Előbb Davies stukkolt fölé óriási helyzetben, majd a vendéglátók ennél is nagyobb lehetőséghez jutottak: a 93. percben David Luiz Dempsey elleni szabálytalansága után a sértett büntetőt rúghatott, de „mellbe lőtte” a Chelsea kapusát. Maradt a 0-0, ami után a Chelsea-nél végképp letehetnek a bajnoki álmokról.

Premier League, 27. forduló:
Fulham-Chelsea 0-0
Craven Cottage, 25 685 néző. Vezette: Dean
Fulham: Schwarzer – Baird, A. Hughes, Hangeland, Salcido – Duff, Sidwell, Dan. Murphy (Gera, 83.), Dempsey – A. Johnson (S. Davies, 74.), Dembelé (Gudjohnsen, 83.)
Chelsea: P. Cech – Ivanovics, David Luiz, Terry, A. Cole – Essien, Ramires, Lampard – Anelka (Kalou, 66.), Malouda – Torres (Drogba, 71.)

Az élcsoport:
1. Manchester United 57 (57-25, 26 mérkőzés), 2. Arsenal 53 (56-27, 26), 3. Manchester City 49 (43-24), 4. Tottenham 47 (37-28, 26), 5. Chelsea 45 (46-22, 26), 6. Liverpool 39 (35-32),
7. Sunderland 37 (33-33), 12. Fulham 31 (28-28)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik