Élet-Stílus

A Juve magával rántotta az Intert – videó

A Juventus kezd magára találni – a torinóiak a hagyományos Derby d’Italián legyőzték a címvédő Intert. Ezzel a milánóiak dolgát is nehezítik, az Inter hátránya már nyolc pont a Parmát lenullázó Milannal szemben.

A Juventus hazai pályán egygólos győzelmet aratott Olaszország derbijén a címvédő Internazionale felett az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A két csapat 182. alkalommal találkozott az élvonalban, s ez volt a 81. torinói siker.

Az első félidő úgy kezdődött, ahogy a két csapat októberi – 0-0-ra végződött – találkozóján hozzászokhattak a nézők: egyik csapat sem kockáztatott, viszont a védelmek jóll álltak a lábukon. Tíz percet kellett várni az első támadóbb felfogású megmozdulásra, ekkor Chiellini ívelése után Toni fejelt, jócskán mellé.

A helyzet életet lehelt a házigazdák támadóegységébe, s nem sokkal később Matri is villant, Cordoba a tizenhatoson belül csúnyán megszorongatta, a büntető azonban elmaradt. Az Inter birtokolta többet a labdát, de sokra nem ment vele, miközben a Juventus kontráiban „benne volt” a veszély, s ez a 30. percben gólt ért: Matri ellépett Cordoba mellől, pontosan érkezett Sörensen beadására, s máris vezetett a vendéglátó. A csapatok ezzel megnyugodtak, folytatódott a gurigázás.

Juventus-Inter – összefoglaló:


Szünet után viszont felpörgött a ritmus, a 49. percben Pazzini fejesét Buffon védte, majd Kraszics ívelésére érkezett az örökmozgó Matri, akinek fejese azonban célt tévesztett. Úgy tűnt, felélénkül a mérkőzés, a csapatok a második játékrész derekától viszont ismét a biztonságot helyezték előtérbe, s csak Sörensen hibája – lassan, ütemtelenül passzolt haza – okozott izgalmakat, Eto’o azonban nem élt az ölébe hullott lehetőséggel.

A kameruni támadó a hajrában egyenlíthetett volna, a 82. percben Sneijder remek labdájával egyedül roboghatott a kapu felé, de nem bírt Buffonnal, ahogy a 89. percben sem – ekkor Maicon varázsolta a labdát a csatár fejére, de az közelről fölé fejelt úgy, hogy a torinói kapus csak szemlélője volt az eseményeknek.

A győzelem azt jelenti, hogy az Inter hátránya tovább nőtt a Milannal szemben, míg a Juve közeledik ugyan a BL-t érő helyekhez, ám még úgy is három pont a lemaradása a negyedik fekete-kékekkel szemben, hogy egy meccsel többet játszott.

Serie A, 25. forduló:
Juventus-Inter 1-0 (1-0)
Olimpico, 24 485 néző. Vezette: Valeri
Gól: Matri (30.)
Juventus: Buffon – Sörensen, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Kraszics, Aquilani, Felipe Melo (Sissoko, 73.), Marchisio (Pepe, 71.) – Toni (Iaquinta, 65.), Matri.
Inter: Julio Cesar – Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti – Hardzsa (Pandev, 59.), Thiago Motta, Cambiasso (Nagatomo, 72.) – Sneijder – Pazzini, Eto’o

Az élcsoport:
1. Milan 52 (44-19), 2. Napoli 49 (40-22), 3. Lazio 45 (32-22), 4. Inter 44 (44-28, 24 mérkőzés), 5. Udinese 43 (42-30), 6. Juventus 41 (41-30), 7. Palermo 40 (44-35), 8. Roma 39 (35-32, 24)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik