Élet-Stílus

Dzsudzsák kitett magáért – videó

Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven magyar sztárja két parádés góllal vette ki a részét az AZ Alkmaar legyőzéséből.

Bár az üldöző Twente legyőzte a Vitesse-t, jobb gólkülönbségével továbbra is a a PSV Eindhoven feszít a tabella élén, miután simán, 4-0-ra nyert a 2009-es bajnok, jelenleg hatodik helyen álló AZ Alkmaar vendégeként. A gólgyártást a 9. percben Marcus Berg kezdte (Ola Toivonen kapufája után helyezett a hálóba), majd Dzsuzsák Balázs folytatta.

A magyar szélső először a 30. percben volt eredményes, a balösszekötő helyéről csavart a jobb felsőbe sarokba, a 66. percben pedig a meccsen második, a szezonban 12. bajnoki gólját is megszerezte, amellyel befogta Toivonent a házi góllövőlista élén.

Dzsudzsák a bal oldalról indulva addig tologatta a labdát a hazai tizenhatos előtt, amíg nem került lövőhelyzetbe – a labda végül a kapu bal oldalában landolt. A szombati esti bajnoki magyar hőse a 81. percben kapott pihenőt, addigra egyébként már kialakult a 4-0-és végeredmény. Egy kiugratás nyomán a svéd Berg foglalta keretbe a mérkőzést.

„Örülök annak, hogy feledtettük a múlt heti, Den Haag elleni vereségünket, és elégedettséggel tölt el, hogy idegenben is ilyen eredményesen tudunk futballozni. Ami azt illet, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, két gól bennünk maradt” – nyilatkozta Fred Rutten, a PSV szakvezetője, akinek legénysége – egy magyar futballista vezetésével – a legnagyobb különbségű idegenbeli sikerét aratta a mostani szezonban.

Eredivisie, 23. foruló:
AZ Alkmaar-PSV Eindhoven 0-4
Gól: Berg (9., 77.), Dzsudzsák (30., 66.)

További eredmények:
Feyenoord-Heracles 2-1
Twente-Vitesse 1-0
Willem II-Utrecht 3-3
Den Haag-Venlo 3-0

Az élcsoport:
1. PSV Eindhoven 50 pont (62-21)
2. Twente Enschede 50 (46-24)
3. Ajax Amsterdam 44/22 mérkőzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik