Élet-Stílus

Véget ért a történelmi mélyrepülés

A Cleveland Cavaliers lezárta történelmi vesszőfutását az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

A Cleveland Cavaliers zsinórban 26 mérkőzését veszített el az észak-amerikai profiligában, mielőtt szombatra virradóra legyőzte a Los Angeles Clipperst, ezzel megöntötte a vonatkozó negatív rekordot, amelyet a Vancouver Grizzlies (1995-1996) és Denver Nuggets (1997–1998) tartott 23-23 egyhuzamban elszenvedett vereséggel.

Nem mellékesen: a Cavs’ – amely 2009-ben konferencia-döntőt játszott, és az előző szezonban is ott volt a rájátszásban – a saját negatív rekordját is túlszárnyalta: az 1981-1982-es szezon végén, illetve azt követő idény elején 24 mérkőzést veszített el.

„Olyan ez, mint egy rossz álom” – mondta Daniel Gibson, a csapat játékosa a negatív rekord megdöntését követően. De minden sorozat megszakad egyszer, ekképp a LeBron James távozásával meggyengült clevelandiek mélyrepülése sem tarthatott örökké.

A ligában sereghajtó Cavaliers hosszabbítás után 126-119-re győzte le a vendég Los Angeles Clipperst, amely szintén nincs kirobbanó formában, tekintve, hogy legutóbbi öt fellépésén mindössze egy győzelmet aratott, és jelenleg csak 13. a Nyugati főcsoportban.

„Remek érzés nyerni, és a győzelem morálisan jó tesz a csapatnak, a városnak és a szurkolóinknak. Keményen dolgoztunk azért, hogy lezárjuk a rossz sorozatunkat, és végre sikerrel jártunk” – mondta a mezőny legeredményesebb kosarasa, Antawn Jamison, aki 35 pontjával beállította idénycsúcsát, emellett még volt kilenc lepattanója is.

A Cavs’ december 18. után, 26 vereséggel a háta mögött örülhetett újra győzelemnek; döbbenetes, de ettől még igaz: a legutóbbi 38 fellépésén csak a második sikerét aratta.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik