Élet-Stílus

Áll a bál a magyar bírók miatt – videó

A FIFA vizsgálatot rendelt el az észt-bolgár barátságos mérkőzés ügyében, amelyen felmerült, hogy a magyar játékvezetői trió manipulálta a találkozót.

Vágner László, a magyar szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának vezetője szerint nem lett volna joga az Észtország-Bulgária találkozón közreműködnie annak a magyar játékvezetői hármasnak, amely itthon alacsonyabb osztályokban vezet mérkőzéseket.

„Az alapgondolat szerint a nemzetek közötti válogatott mérkőzéseket FIFA-listás bíróknak kell vezetni, azonban néha előfordul, hogy helyi játékvezetőket kérnek fel, ugyanakkor nekik is első osztályúnak kell lenniük” – nyilatkozta az MTI érdeklődésére pénteken Vágner, aki aktív játékvezetőként megjárta az 1998-as világbajnokságot.

Az ominózus antalyai összecsapást – amelyen 2-2-es végeredmény született – Lengyel Kolos (az észt és a bolgár szövetség szerint Selmeczi Krisztián) vezette, két segítője pedig Selmeczi Krisztián és Csák János volt – ők a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban működnek közre. Vágner hozzátette, hogy a magyar játékvezetői hármas „nem sok jóra számíthat”, és jelezte: mindhármójuk engedélyét azonnal felfüggesztették.

A törökországi üdülőközpontban, Antalyában játszott szerdai meccsnek mind a négy gólja tizenegyesből született. A Reuters péntek késő esti híre szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ennek nyomán mind a bolgároktól, mind az észtektől részletes jelentést kért. Előzőleg Borislav Mihajlov, a bolgár szövetség elnöke azt mondta, hogy „bizonyos kétségeik vannak a mérkőzés bíráskodását illetően”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik