Élet-Stílus

Felfüggesztették a gyanúba keveredő játékvezetőket

Vágner László, az MLSZ játékvezető bizottságának vezetője szerint nem lett volna joga az Észtország-Bulgária (2-2) találkozón közreműködnie annak a magyar bírói hármasnak, amely itthon alacsonyabb osztályokban vezet mérkőzéseket. Ezért mindhármuk engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.

“Az alapgondolat szerint a nemzetek közötti válogatott mérkőzéseket FIFA-listás bíróknak kell vezetni, de néha előfordul, hogy helyi játékvezetőket kérnek fel, ugyanakkor nekik is első osztályúnak kell lenniük” – nyilatkozta Vágner, aki aktív játékvezetőként megjárta az 1998-as világbajnokságot.

A négy tizenegyest hozó antalyai összecsapást Lengyel Kolos vezette, két segítője pedig Selmeczi Krisztián és Csák János volt – ők a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban működnek közre.

“Elmondásuk szerint ők egy ifjúsági tornára kaptak meghívást, arról nem is tudtak, hogy itt A-válogatott találkozót kell majd vezetniük, és ezért kényszerhelyzet állt elő” – mondta Vágner, aki hozzátette a magyar játékvezetői hármas “nem sok jóra számíthat”. Később jelezte: mindhárom játékvezető engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A Nemzeti Sportban megjelentek szerint az összecsapást a Footy International Media nevű cég szervezte, amelyről a világhálón nem lehet információt találni. Vágner szerint csak nagyon ritkán fordul elő, hogy külsős cég szervezzen válogatott meccset, ugyanis általában valamelyik ország szövetsége rendezi a találkozót.

A mérkőzés után a bolgár és az észt szövetség azt kérte az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), hogy vizsgálja ki a találkozót, amelyen a végeredmény furcsán alakult ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik