Élet-Stílus

Csak feketét ne!

Egy újabb érv amellett, miért gondoljuk meg kétszer, milyen színű autót veszünk.

Egy ausztrál kutató, Stuart Newstead az egész autós társadalmat és főleg a jövendőbeli autótulajdonosokat szeretné figyelmeztetni, jól gondolják át, milyen színű autót választanak. A kutató ugyanis éveket töltött balesetek adatainak elemzésével, melyből kiderült, bizonyos színek igenis vonzzák a baleseteket.

Newstead szerint hibát követ el az, aki pusztán divatból figyelmen kívül hagyja a biztonsági ajánlásokat, és fekete autót választ. Az eredmények szerint ez a szín a leg-balesetveszélyesebb. Persze azt a kutató is elismeri, hogy minden színnek megvan az előnye és a hátránya: a fehér autó például kitűnően látszik a városi forgalomban, egy havas tájon azonban már más a helyzet. Newstead szerint a fekete autókkal az a legnagyobb baj, hogy – a fehérekkel ellentétben – ezek a járművek éppen a városban látszanak rosszabbul.

A tavalyi eladási adatokat nézve a szakértőnek lehet oka aggodalomra, ugyanis ahogy arról már korábban beszámoltunk, tavaly a fekete és az ezüstszínű autókból fogyott a legtöbb.

AJÁNLOTT LINKEK:

Balesetveszélyes a fekete autó (hvg.hu)
Színes autó: semmi pénzért! (hír24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik