Élet-Stílus

Nem szakadt meg a válogatott

Csank János korábbi szövetségi kapitány értékelte az FN.hu-nak a magyar labdarúgó-válogatott szerdai, Azerbajdzsán elleni mérkőzését.

A magyar labdarúgó-válogatott az azeriek elleni 2-0-ás sikerrel hangolt a március 25-én esedékes hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Azonban legfeljebb csak a győzelemnek örülhetünk, hiszen a csapat teljesítménye elmaradt a várttól, a meccs színvonala alig közepes volt – és az összhatást a gyatra közvetítés tovább rontotta.

„Edzőmeccs volt, ilyet is kell játszani… Az biztos, hogy nem szakadt meg a csapat Dubaiban, akadtak gyengébb teljesítmények, persze a győzelem nyilvánvalóan jót tesz a hangulatnak, erősíti a csapategységet és növeli a játékosok önbizalmát” – nyilatkozta honlapunknak Csank János, a Zalaegerszeg vezetőedzője, akinek a kapitánykodása alatt a magyar válogatott kétszer is legyőzte az azeri együttest – 3-0-ra, illetve 3-1-re.

Nem szakadt meg a válogatott 1

Az ellenfél kapcsán az edző megjegyezte, az Azerbajdzsán labdarúgásával mostanság annyira nincs képben, így nem tudja, mennyire játszott tartalékosan a rivális, de akik pályára léptek, azokról kiderült, hogy közülük „közepesen mindenki tud futballozni”.

„Akadtak periódusok, amikor az azeriek egész jók voltak a mezőnyben, ügyesen járatták a labdát, más kérdés, hogy az utolsó, de sokszor még az utolsó előtti passzok sem sikerültek nekik” – mondta.

„Nyilván az azerieket nem lehet egy lapon említeni a világbajnoki ezüstérmessel, de ahogy a kluboknak, a nemzeti együtteseknek is szükségük van gyakorlómérkőzésekre. Ugyanakkor ez a magyar válogatott készen van, a keret adott, s ebben akadnak olyan játékosok, akik jók lehetnek majd Hollandia ellen, és olyanok is, akik kevésbé” – válaszolta a 64 éves tréner arra a kérdésre, hogy a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtező főpróbájaként szakmailag mennyire volt fontos a szerdai találkozó.

Csank János figyelmeztetett, szerinte ilyen kevés labdaszerző játékossal felállva komoly gondjai lehetnek a magyaroknak a hollandokkal, igaz – jegyezte meg a mesteredző egy félmosoly kíséretében – mostanság valamennyi válogatottnak gondja van velük…

„Bárkit megverhet, mivel nagyon erős a holland válogatott, erősebb, mint a Hollandia labdarúgása maga. Ilyen jól és hatékonyan egyetlen holland klubcsapat sem futballozik, még az Ajax és a PSV sem, és talán sohasem lesz még egyszer ennyi minőségi játékos a keretében, mint most. A labdarúgás ugyanakkor nem kézilabda vagy kosárlabda, a kézzel játszott sportágakkal ellentétben itt nem mindig jön be a papírforma. Mondom ezt annak ellenére, hogy azért vérmes reményeink nem lehetnek a hollandok elleni Eb-selejtezőn.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik