Élet-Stílus

Fura cég vette meg a Vasast

Bevallom őszintén, néhány napja még úgy gondoltam, hogy a Berki-féle befektetőcsoport lehet a legveszélyesebb a Vasasra - olvasható az fn.hu Fociblogjában.

Most azonban, hogy bejelentették az „eredményt”, kissé elbizonytalanodtam. A Vasas új (többségi) tulajdonosa egy bizonyos Híd Akvizíció Zrt. lett. Nofene. Én még életemben nem hallottam róluk, ez persze nem jelent semmit, rengeteg ilyen cég van. Elkezdtem hát keresgélni, gondolván, nem lehet nagy ügy megtudni, kik is ezek… – írta a blog szerzője.

Az első meglepetés akkor ért, mikor beütöttem a keresőbe „őket”. Ugyanis sehol semmi. Mármint azon kívül, hogy ők vették meg a Vasast. Se egy honlap, se semmi egyéb, ahol megtudhatnánk valamit a cégről, ami azért a mai világban „kissé” furcsa. Nem jellemző egy tanácsadással, menedzseléssel, válságmenedzseléssel foglalkozó cégre, hogy „elbújna” a potenciális megrendelők elől. Inkább az a jellemző, hogy azon vannak, minél többféleképpen elérhetőek legyenek. Hát ők nem.

Illetve mégis előkerült valami az Üllői kollégák jóvoltából. Na ez sem túl bizalomgerjesztő… Úgy tűnik, nemcsak én vagy a potenciális érdeklődők nem találják, hanem ősszel például a cégbíróság sem találta. A dokumentum tanúsága szerint a cégbíróság megállapította, hogy „a cég a telephelyén nem található és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen”. Tartok tőle, ez sem éppen bevett gyakorlat a honi cégek életében… – olvasható a Fociblogban.

A Cégközlöny honlapján azért mégiscsak sikerült rátalálnom eme felettébb rejtélyes cégre. A letölthető állományok közt leltem a társaság „alapító okiratára”, melyből kiderül, hogy a részvényeket, fele-fele arányban két cég birtokolja. Az egyik a Prémium Bau Kft, melyről szintén nem sokat tudni/találni, az érdekesebb viszont az Executor Capital Beruházási Zrt. Aki még nem kapott volna a szívéhez, annak csak egy név: Szeviép.

No erről, mármint a Szeviépről, már eleget tudni. Sőt, inkább túl sokat. Az építőiparban és a honi futballban egyaránt hírhedtté vált egykori cég, illetve annak árnyéka bizony nem sok jót sejtet. Meg kell azonban jegyezni, hogy több helyütt tévesen jelent meg olyan információ, hogy az Executor Capital azonos lenne a botrányos véget ért Szeviéppel. Hivatalosan semmiképp sem azonos vele. Mondjuk úgy, a szálak a Szeviép alkonyán fonódtak össze, amikor az Executor „vezényelte” a cég „válságmenedzselését”. Ebben az időben hirtelen előkerült egy másik „Szeviép” is, konkrétan a Faddin alapított „Szeviép Hungary Zrt.”-ről van szó, amit viszont valóban az Executor alapított, máig tisztázatlan okból. Sokak szerint (elsősorban a Szeviép károsultjai szerint) a Szeviép Hungary Zrt. alapításának oka, hogy oda mentették ki a Szeviép Zrt. vagyonát. Ezt persze a másik oldal határozottan cáfolja. Nagyjából ennyi. A többi, a Vasassal kapcsolatos lényegi kérdésekre majd az idő választ ad… – zárul a blogbejegyzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik