Élet-Stílus

Átnevezik a Ferrarit

A Ford beperelte a Ferrari istállót, mert az olasz csapat a korábban a Ford által levédetett F150 kódjelzéssel látta el idei versenygépét. A Ferrari azonnal reagált, és átnevezte az új autót.

Az amerikai Ford autógyár az új versenygép neve mellett azt is kifogásolja, hogy a Ferrari által használt F150 logó kísértetiesen hasonlít az Egyesült Államokban az eladási listák élén álló Ford F-150-es modelljénél használt emblémára. A Ford azt szeretné, ha a detroiti bíróság megtiltaná az olasz F1-es csapatnak a kódjelzés további használatát, ezen felül pedig 100 ezer dolláros kártérítést is követel a jogtalan névhasználat miatt.

A történtek után csütörtökön az olasz gyár vezetői bejelentették, hogy átkeresztelik az autójukat, amely így a „Ferrari F150th Italia” nevet kapta.

„A Ferrari úgy érzi, hogy a közelgő Forma-1-es világbajnokságon nem kerülhet semmiféle konfliktusba egy másik gyártóval, és nem akarja, hogy összekeverjék bármilyen más jellegű országúti autóval. Éppen ezért minden modellen a teljes, azaz a Ferrari F150th Italia feliratot használjuk majd” – fogalmaz a cég a csütörtökön kiadott közleményében.

A Ferrari részvényeinek 85 százaléka a Fiat tulajdonában van, a Ford a benyújtott keresetben jelezte, a két autógyár „régóta komoly rivalizálást folytat az autósportban.”

A Ferrari az új autó bemutatójakor azt közölte, hogy az idei versenygép az egységes Olaszország 1861-es létrejöttének 150. évfordulója miatt kapta a F150-es nevet.

Lélekben Kubicával vannak

„Mielőbbi gyógyulást, Robert!” – így üzentek az F1-es csapatok a ralibalesetet szenvedett Kubicának. Az istállók jelenleg Jerezben tesztelnek, s az első napon minden autón ez a felirat volt olvasható a versenyző anyanyelvén (Szybkiego powrotu do zdrowia Robert). A csapatokat tömörítő szervezet, a FOTA internetes oldalán kívánt jobbulást Kubicának, aki vasárnap, egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet. Hétórás műtéten esett át, majd csütörtökön szállították át az intenzív osztályról a traumatológiára, de még további beavatkozások várnak rá.

—-Teszteredmények—-

Jerez, 1. nap:
1. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:20.709 p – 101 kör
2. Sergio Pérez (mexikói, Sauber) 0.774 mp hátrány – 94
3. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 0.813 mp h. – 94
4. Daniel Ricciardo (ausztrál, Toro Rosso) 1.046 mp h. – 31
5. Lewis Hamilton (brit, McLaren) 1.205 mp h. – 58
6. Jaime Alguersuari (spanyol, Toro Rosso) 1.980 mp h. – 42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik