Élet-Stílus

Őrület Green Bayben

Tengernyi rajongó, köztük egy finn szurkoló várta Green Bayben a Super Bowlról hazatért győztes csapatot.

Az alig több mint 300 ezer lakosú Green Bayben felbolydult az élet, miután a város amerikaifutball-csapata, a Packers a Pittsburgh Steelers legyőzésével megnyerte a 45. Super Bowlt, ezzel 14 év után az első, fennállása 13. bajnoki győzelmét aratta.

Hétfőn korábban véget ért a tanítás az iskolákban, és aki a tehette, hamarabb lelépett a munkahelyéről, hogy tanúja legyen a győztesek hazatérésének. Ez sokaknak sikerült (az ilyen diadal után még a főnökök is engedékenyebbek), hiszen több ezer, a vasárnapi ünneplésbe belefáradt, de rendíthetetlenül lelkes fanatikus köszöntötte a bajnokokat.

Őrület Green Bayben 1

A csapat útja a repülőtérről a Lambeau Fieldig, a csapat stadionjáig vezetett, érintve a Lombardi Avenue-t, amely ahogy a Super Bowl-győztesnek járó trófea, a Packers egykori legendás edzőjéről kapta a nevét. A „sajtfejűek” ajándékboltjában a szokásosnál jóval nagyobb volt a forgalom, sorra találtak gazdára a különböző, főleg, Super Bowllal kapcsolatos relikviák. Gondoljuk, Pittsburghben más volt a helyzet a döntő másnapján…

Az, hogy Wisconsin állambeli városkában mit jelent a Packers győzelme, jól szemlélteti néhány tizenéves esete. A 17 esztendős Ashley Ellis és társai valamikor éjfél után kerültek ágyba, miután végig izgulták a nagydöntőt és megünnepelték a sikert, de már hajnali négykor talpon voltak, hogy minél jobb helyük legyen hétfői győzelmi parádén. Amikor a miértről faggatták őket, csak annyit feleltek: „nagyon szeretjük a csapatot”.

Nem csak ők vannak így persze, a 25 éves Joni Hamalainen a tengerentúlról, a távoli Finnországból érkezett Green Baybe. Elmondta, szívesen ott lett volna a texasi Arlingtonban rendezett Super Bowlon, de a belépőre nem volt pénze, ezért aztán több száz új barátjával együtt egy helyi kocsmában nézte végig kedvencei diadalát.

Miközben arról értekezett, hogy ő már gyerekkora óta rajong a csapatáért, és bármit megtenne érte, a tekintete el-elkalandozott: azt leste, vajon merre jár a győzteseseket szállító busz, amely a televíziós társaságok helikoptereinek kíséretében érkezett meg a Lambeau Fieldre. A játékosok meghatódottan integettek a tömegnek, miközben a videokameráikkal megörökítették a győzelmi mámort. Egyikük halkan meg is jegyezte, nagyon reméli, hogy nem kell újabb 14 évet várni az efféle őrületre Green Bayben.

Megdőlt a nézettségi rekord

A 2011-es Super Bowl volt minden idők legnézettebb televíziós műsora az Egyesült Államokban: 111 millióan ültek le a képernyők elé megtekinteni a Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers összecsapását. A korábbi rekordot a tavalyi finálé tartotta, amelyet 106,5 millióan néztek, míg a harmadik helyre „visszacsúszott” a MASH című tv-sorozat 1983-as záróepizódja, amelyet 105,97 millióan néztek – írta az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik