Élet-Stílus

Ki a jobb: Messi vagy Ronaldo?

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, a Barcelona, illetve a Real Madrid sztárja szerdán először kerül majd szembe egymással válogatott mérkőzésen. Összehasonlítottuk a két klasszist.

A két zseni Barcelona-Manchester United, illetve a Barcelona-Real csaták után először feszül egymásnak válogatott mezben. Igaz, eddig ilyenformán nem is volt lehetőségük összecsapni, hiszen Argentína és Portugália közel negyven esztendeje játszott utoljára egymással. Az újabb felvonásra szerdán semleges helyszínen, Svájcban kerül majd sor.

Nem meglepő, hogy a találkozót sokan Messi és Ronaldo újabb párharcaként vezetik fel, Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya ugyanakkor amondó, a szerdai találkozó nem a két játékos vetélkedéséről szól, és biztos abban, hogy a két sztár is így gondolja.

A statisztikusok viszont másként, és lelkesen hasonlítják össze a világ jelenlegi két legjobb labdarúgóját. Megtesszük mi is. Nos, a 23 éves Messi eddigi 53 válogatott meccsén 15 gólt szerzett, a három évvel időseb Ronaldo mutatója valamivel jobb: 79/25.

Messi vs Ronaldo

A klubcsapataikban mindketten rendkívül eredményesek a szezonban, az argentin valamennyi sorozatot figyelembe véve 33 meccsen 40 gólnál jár, míg Ronaldo 34 találkozón 35-ször talált a kapuba. A spanyol bajnokságban 24-24 gólt szereztek.

A portugál-argentin válogatott meccsre mesterhármassal hangoló Messinek amúgy ez 1782, a hétvégén duplázó Cristiano Ronaldónak pedig ez 2085 perc alatt sikerült. Tegyük hozzá, a portugál labdarúgó a 24-ből öt gólt lőtt tizenegyesből, míg Messi csak kettőt.

A bajnokságra vonatkozó statisztikából továbbá kiderül, hogy Messi a passzokban (1353-1013), Ronaldo pedig a kapuralövésekben (165-93) aktívabb, utóbbi többször is találta el a kaput, mint a riválisa (61-55), aki viszont a gólpasszok tekintetében mutat fölényt (14-6, más források szerint 14-5 az állás erre vonatkozóan Messi javára).

Az ellenfelek mind a kettőjüket „lelkesen” faragják, Ronaldót valamelyest jobban, hiszen vele 58 alkalommal szabálytalankodtak az eddigi fordulókban, míg Messivel 32-szer.

A kettejük összehasonlításának legfontosabb pontja ugyanakkor mégiscsak a csapataik eredményessége, erre pedig a kétszeres aranylabdás Messi lehet büszkébb, hiszen a Realt a bajnokságban ősszel 5-0-ra leigazó Barcelona jelenleg hét ponttal vezet a királyi csapat előtt. Az egyszeres aranylabdás Ronaldo Argentína legyőzésével nyilván érezne némi elégtételt, de a tavaszi El Clásico és a kupadöntő is lehetőséget kínál a revánsra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik