Élet-Stílus

Számít az iroda színe

A teljesítményre, a hangulatra, sőt az irodán belüli viszonyokra is hatással lehet az, milyen színűre festették a falait.

Böszörményi-Kovács Gábor festő- és iparművész szerint a minket körülvevő színek sokkal erősebben hatnak ránk, mint gondolnánk. A profession.hu-nak rámutatott, hogy minden alapszínnek üzenete van, amire oda kell figyelni a kiválasztásnál. A fehér például a tisztaságot, az egyszerűséget jelképezi: közvetlen kapcsolatot mutat az élettel, a születéssel és a halállal is. Munkahelyeken leggyakrabban az egyszerűség miatt festenek fehérrel, ám ezt a dolgozók a feléjük irányuló figyelmetlenségnek tartják.

Pedig a fehér szín még a teljesítményre is jó hatással lehet, mivel hatása nem közvetlen, összegyűjti és felerősíti a fényt, ezzel fokozza a koncentrációt. A munkapszichológusok véleménye szerint ráadásul minél világosabb egy munkahely, annál aktívabbak a dolgozók. Bár Európában a legelterjedtebb irodai szín a fehér, gyakran festenek sárgával – különösen bankok, biztosítók és brókercégek esetében –, kékkel ott, ahol a pörgés kevésbé elvárt attitűd, vagy pirossal azokban az irodákban, ahol a kreativitást szeretnék serkenteni.

AJÁNLOTT LINK:

Tudjon meg még többet arról, melyik színnek milyen hatása van ránk (Profession.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik