Élet-Stílus

Torresszel kapott ki a Chelsea – videó

Az angol Premier League vasárnapi játéknapjának rangadóján a Liverpool 1-0-ra nyert a Chelsea otthonában.

Fernando Torres vasárnap ünnepelhetett volna, ha a Liverpoolban marad, így azonban vesztes meccsen mutatkozott be a Chelsea-ben, az új csapatában – éppen a régi ellen.

A temérdek pénzért, 58.5 millió euróért klubot cserélt spanyol csatár már a 2. percben igyekezett megtréfálni volt társait, de nem találta a kaput. A 30. perc tájékán aztán ismét helyzetbe került, Carragher azonban résen volt, és becsúszva blokkolta a lövését.

Cech és Ivanovics balhéja

A sok helyzettel nem kényeztető első félidőben ugyan támadásban aktívabb volt a Chelsea, a legnagyobb lehetőséget azonban a Liverpool, jelesül a lécet eltaláló Maxi Rodriguez puskázta el. A játék képe a szünet után sem változott, minden eredmény nélkül nyomult a Chelsea, mígnem a Liverpool – amelynek magyar kapusa, Gulácsi a Stamford Bridge kispadján szurkolt övéinek – a 69. percben megszerezte a győztes gólt.

Gerrard ment el a jobb oldalon, beadása után Cech és Ivanovics egymásra várt, Raul Meireles pedig közelről a kapu jobb oldalába helyezett. Ekkor Torres már nem volt a pályán, lévén alig korábban lecserélték. A helyére beállt Kalouval sem lett jobb a londoniak támadójátéka, sőt, kisebb Chelsea-helyzetekre kis híján újabb góllal válaszolt a Pool, Fabio Aurelio lövésénél azonban Cech javította a gólnál elkövetett hibáját.

Ezzel együtt a Chelsea a szezonban másodszor is kikapott a Liverpooltól (az Anfielden Torres duplájával 2-0 volt a végeredmény…), és továbbra 10 pont a hátránya az éllovas Manchester Uniteddel szemben. A Liverpool győzelmével feljebb jött a tabellán, jelenleg hatodik, és már csak hat pont választja a negyedik pozícióban tanyázó Chelsea-től.

Az első félidő összefoglalója


A második félidő összefoglalója

Premier League, 26. forduló:


Chelsea-Liverpool 0-1 (0-0)

London, Stamford Bridge, 41829 néző, v.: Marriner

Gól: Raul Meireles (69.)

Chelsea: Cech – Bosingwa (David Luiz, 73.), Terry, Ivanovics, Ash. Cole – Mikel (Malouda, 71.) – Essien, Lampard – Anelka – Drogba, Fernando Torres (Kalou, 66.)

Liverpool: Reina – Carragher, Skrtel, Agger – G. Johnson, M. Kelly – Raul Meireles (C. Poulsen , 83.), Lucas, Gerrard – Maxi Rodriguez (Fabio Aurelio, 74.), Kuyt

West Ham United-Birmingham City 0-1 (0-0)


Gól: Zsigics (65.)



Szombaton játszották:

Wolverhampton-Manchester United 2-1
Aston Villa-Fulham 2-2
Everton-Blackpool 5-3
Manchester City-West Bromwich 3-0
Newcastle United-Arsenal 4-4
Tottenham-Bolton 2-1
Wigan-Blackburn 4-3
Stoke City-Sunderland 3-2



Az élcsoport:

1. Manchester United 54 pont/25 mérkőzés
2. Arsenal 50/25
3. Manchester City 49
4. Chelsea 44/25 (46-22)
5. Tottenham 44/25 (35-27)
6. Liverpool 38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik