Élet-Stílus

Egyenlített a Sopron, jöhet a harmadik meccs

A Sopron hazai pályán nagy csatában legyőzte a spanyol Valenciát a női kosárlabda Euroliga két sikerig tartó nyolcaddöntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re kiegyenlített a párharcban.

A csoportkört 4/6-os győzelmi mérleggel befejező soproniak 84-56-ra elbukták a nyolcaddöntő keddi nyitányát Valenciában. Székely Norbert tanítványai a hazai folytatásban már sokkal inkább “partiban voltak” a neves riválissal, és főként Honti révén kiegyenlített nyitónegyedet játszottak. A második szakaszban aztán beindult a magyar gépezet, és Krivacsevics vezetésével már tíz pontra is megléptek a zöld-sárgák, a nagyszünetben 34-28 volt az állás.

A spanyolok egy 9-0-s rohammal kezdték a második félidőt, az amerikai-görög Douglas – a vendégek házi mesterlövésze – elkapta a fonalat, ám a soproniaknál a nemrég szerződtetett Coleman is brillírozott, így 30 perc után 49-51 állt az eredményjelzőn. A zárószakaszban Fűrész és Honti triplái visszahozták a reményt, a remekül lepattanózó ellenfél azonban visszakapaszkodott, az utolsó perc 70-68-ról indult. A hajrában az elszántan küzdő soproniak tartották előnyüket, így végül 1-1-re kiegyenlítettek a párharcban.

A nyolcaddöntő harmadik, utolsó találkozójára szerdán 20:30 órakor kerül sor Valenciában.
Székely Norbert vezetőedző:
“Kézben volt ez a meccs, ezzel együtt kiélezett csata zajlott, melyet szívvel és akarattal nyertük meg. Egymásért küzdöttek a lányok, igazi csapatként működtünk. Szerdán mindenkinek remegni fog a keze, remélhetőleg a miénk kevésbé…”

Női kosárlabda Euroliga
Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Euroleasing Sopron-Valencia (spanyol) 72-70
(13-15, 21-13, 15-23, 23-19)
Legjobb dobók: Krivacsevics 21, Coleman 15, Honti 12, illetve Brunson 23, Douglas 16, Fernandez 13, Lima 11
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik