Élet-Stílus

Gazdára talált a Vasas

A Híd Akvizíciós Zrt. lett a Vasas labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa.

A megállapodás értelmében a Vasas Futball Kft.-ben 99 százalékos részesedést szerző cég társtulajdonosként a Vasas Akadémia irányításában is részt vesz, a működtetésének költségeit fele részben állja – azaz nem csak az élvonalbeli a felnőttcsapatot vette át.

„Minden határidőt betartottak, végig következetesek voltak, komolyan vették az átvilágítást, és nem voltak irreális ígéreteik, csupa racionális tervvel álltak elő” – indokolta Markovits László, az angyalföldi egyesület vezetője, hogy a befektetőjelöltek közül miért a Híd Akvizíciós Zrt-t választotta egyhangúlag az elnökség.

Mivel foglalkozik az új tulajdonos?

A cég fő üzleti profilja vállalatok felvásárlása, s azok működtetésének optimalizálása. A társaság tevékenysége közé tartozik még az önkormányzatok gazdálkodásának elősegítése átlátható finanszírozási struktúra kiépítésén keresztül. A tulajdonosi kör tavaly ősszel vásárolta meg a kétmilliárd forintos törzstőkével rendelkező céget.

Faragó Attila, a befektető vezérigazgatója egyelőre nem kívánt a tulajdonszerzés pénzügyi vonzatairól beszélni, de azt ígérte, erre legkésőbb két hét múlva sor kerül, s akkor beszámol arról, hogy mennyiért jutott a 99 százalékos tulajdonrészhez a cég, továbbá a költségvetés nagyságát is nyilvánosságra hozza. Elmondása szerint a második, közgazdasági, jogi és szakmai átvilágítás után tud konkrétumokról beszámolni.

„Azért a Vasasra esett a választásunk, mert az első átvilágítás bebizonyította, hogy egyáltalán nincs tartozása, illetve úgy érezzük, Magyarországon is eljött az idő, hogy hosszútávon megérje a labdarúgásba fektetni, mert mostanra elismert üzletemberek kerültek a klubok és a szövetség élére, ez pedig bizalmat áraszt” – nyilatkozta Faragó Attila, aki hozzátette, egyelőre nem szerepel a tervek között új stadion építése.

A cégvezető kiemelte, hogy hosszútávon terveznek, ezért elsősorban a Vasas Akadémiáról kikerülő növendékekre támaszkodnak majd a jövőben, azaz a klub „nem óhajt idegenlégiósokkal megtömött sztárcsapat lenni”. Az eredményességet illetően Faragó azt mondta, hogy stabil, szerethető középcsapat hosszútávú kiépítése a cél, amely előtt mindig ott áll a feljebb lépés lehetősége. A közeli jövőt illetően elárulta, hogy a szakmai stáb teljes bizalmat élvez, viszont a csapat nevében valószínűleg már tavasszal változás lesz, mert névadó szponzor is lesz majd a Híd Akvizíciós Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik